Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2007-03-19

A laptop számítógépek kiegészítÅ?i iránt felmerülÅ?, folyamatosan növekvÅ? igényt kielégítendÅ? a Logitech vállalat bemutatta a már eddig is népes laptop-periféria termékcsaládjának két új tagjátâ?¦

 
Mind a QuickCam Deluxe mind pedig a QuickCam webkamerákba beépítették a Logitech hangminőség-javító, kiváló zajszürővel ellátott RightSound  technológiáját, valamint a kedvezőtlen megvilágítás mellett is tiszta és élvezhető képet biztosító RightLight  technológiát. A laptop gépekhez készült QuickCam Deluxe a képminőség további javítása érdekében még valódi üveg objektívet is kapott. Ezek az újítások megfizethető áron biztosítanak kitünő minőségü videókommunikációt.
 
2006-ban a laptop számítógépek eladása világszerte elérte a 80 millió darabot, ami több, mint 27 százalékos emelkedés a 2005-ös adatokhoz képest. Az IDC elemző cég becslései szerint a laptop eladások 2007-ben először fogják meghaladni a 100 millió darabot világszerte.
„Mivel a vásárlók választása egyre gyakrabban esik a hordozható számítógépekre, a Logitech továbbra is olyan kiváló minőségü és megfizethető laptop webkamerákat fog gyártani, amikkel ezek a felhasználók megbízható videóhívásokat bonyolíthatnak” – mondta Gina Clark, a Logitech internetes kommunikáció üzletágának marketing-alelnöke. „Ez a két új laptop webkameránk is nagyban megkönnyíti a videókommunikációt, mivel mindkettő remek képminőséget kínál elfogadható áron. Büszkék vagyunk piacvezető pozíciónkra, és arra, hogy ezáltal egymástól több ezer kilométerre élő családtagokat és barátokat tudunk összekötni egymással.”[%IMAGE=3599%]
Mindkét webkamera zökkenőmentesen müködik a legnépszerübb videotelefon szolgáltatásokkal, mint például a Skype, a Windows Live Messenger, a Yahoo!
Messenger
vagy az AIM. A Logitech már 2003 márciusa óta szolgáltat videó és audió háttérmegoldásokat a Windows Live Messenger felhasználói számára. A Logitech segítségével csak 2007 januárjában összesen 11,3 milliárd Windows Live Messenger beszélgetés jött létre.
 
A Logitech RightSound technológia ezentúl a bosszantó visszhangok megszüntetése mellett, beépített zajszürője segítségével a háttérzajok kellemetlen hatását is jelentősen lecsökkenti. A
szoftver
felismeri a beszélő hangja és a háttérzaj közötti különbségeket, és szétválasztja azokat, hogy a beszélgetés tisztább és érthetőbb maradjon.
 
A laptop gépekhez készült Logitech QuickCam Deluxe egy kifinomult és kompakt webkamera, ami kategóriájában a legjobb kép- és hangminőséget biztosítja. A QuickCam Deluxe 1,3
megapixeles
érzékelőlapkája és valódi üveg objektívje segítségével könnyedén felülmúlja  más webkamerák teljesítményét. A legtöbb laptop webkamerába olyan müanyag objektívet építenek, amitől a felvett kép távolinak és torznak tünhet. Üveglencséivel a QuickCam Deluxe tisztább képet és élénkebb színeket garantál.
 
A laptop gépekhez készült Logitech QuickCam Deluxe és Logitech QuickCam webkamerák az Egyesült Államokban és Európában várhatóan áprilistól kezdve lesznek kaphatók. A QuickCam Deluxe for Notebooks webkamera várható ára Európában 59,99 euró, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert. A QuickCam for Notebooks webkamera várható ára 11.590 forint.