Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Sulaki - 2007-03-13

Réges régen bemutattunk, egy virtuális billentyüzet. Az öngyújtó méretü doboz fénynyalábokkal vetíti ki elénk a "?püfölni valót"...

kis helyigény, normál QWERTY kiosztás, kompatibilis Palm, Windows Mobile és Symbian rendszerekkel
8.1 pont
9.2 pont
8.3 pont
összpontszám: 8.5 pont
nincs külön numerikus rész, csak elemmel működik, hálózatról nem

 
Akkor, beszéljünk egy kicsit magáról a „csavaros” billentyüzetről is! Maga a készülék egy szép és ízléses dobozba van csomagolva, amelyben a következő részegységeket találhatjuk:
 
-     [%TAB%]Feltekerhető vászonbillentyüzet, mérete: 33 x 11 cm,
-     [%TAB%]Két AAA elem,
-     [%TAB%]hordtáska,
-     [%TAB%]univerzális PDA/telefon tartó állvány,
-     [%TAB%]és a telepítő CD.
Az első üzembe helyezés körülményes. Először szinkronizálni kell a
PDA
-t a számítógéppel, majd azon keresztül fel kell telepíteni az illesztő programot. Ezután Bluetooth-on keresztül összepárosítjuk a billentyüzetet és a kézi számítógépet. Ezek után, elindítjuk a feltelepített programot, és minden használatra kész.
 
A kiterített teljes értékü billentyüzet használata megegyezik bármely más billentyüzetével, bár a betük elrendezése némileg eltér a megszokottól, és mivel angol a betükiosztás, csak némi keresgélés és kombináció segítségével lehet magyar betüket elővarázsolni. (Az í betüt sajnos nem sikerült.) De a lényeg az: hogy lehet!
 
A „csavaros” bill. kompatibilis számos PDA, Smartphone eszközzel. Csak a
Bluetooth
kapcsolat alapkövetelmény, mivel csak ezzel a vezeték nélküli kommunikációs formával használható. Müködése „egyszerü”, majdhogynem szokványos, csupán anyaga nem a megszokott müanyag. Eleinte kicsit szokatlan, de tényleg jól használható. Előnye az virtuális billentyüzethez képest, hogy nem kell hozzá tökéletesen sík felület, ezért, akár a combunkon is használható.
 
Összegezve: nekünk bejött. Tényleg müködőképes, ez a cikk a bizonyíték, mert ezt az eszközzel gépeltem. A felcsavarható billentyüzet tényleg hasznos, pláne azoknak, akiknek sokat kell gépelniük, sok
SMS
-t írnak, és a kézi mobilkészülékükön ez körülményes. A 18 ezer forint körüli ár, nem tünik horrorisztikusnak, de ezt úgyis mindenki saját maga dönti el.
  Forgalmazó: LCP Systems Kft.
Internet: [%A=http://www.lcp.hu/%]www.lcp.hu[%A%]
Ára: 18 000 Ft.