Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-03-06

A Microsoft hosszas elÅ?készületek után bemutatott vírus védelmi program csomagja, megbukott a vírusvédelmi teszten, ahol fél millió vírussal tesztelték az ismertebb védelmi alkalmazásokat…


A tesztet az
AV
-Comparatives készítette, melyen számos cég termékeit próbálták ki hagyományos és macro vírusokkal szemben, valamint kémprogramokkal és egyéb kártékony kódokkal szemben. Míg a teszten szinte minden más alkalmazás 90 % felett teljesített, a OneCare egy csúfos 82.4 %-al zárta a megmérettetést, melynek fő oka, hogy a plimorfikus vírusokkal szemben rendkívül rosszul teljesített. Ezek a vírusok ugyanis változtatják a belső konfigurációjukat, hogy megtévesszék a biztonsági alkalmazásokat.

Egyelőre nem túl szerencsés döntés a Microsoft Live OneCare védelmére bízni gépünk biztonságát, mivel nagyfokú hiányosságai miatt könnyen bejuthatnak gépünkre ártalmas programok, melyektől később megszabadulni sok esetben csak egy teljes formázással lehet. Idővel minden bizonnyal javítani fognak a cég mérnökei a védelmi csomagon, addig viszont használjunk olyan alkalmazást, mely lehetőségekhez képest képes valódi védelmet nyújtani.

A teljes teszteredmények megtekintéséhez látogassanak el az [%A=http://www.av-comparatives.org/%]AV-Comparatives.org[%A%] weboldalra.