Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-02-28

Az IDC ma nyilvánosságra hozott 2006 negyedik negyedéves adatai alapján a HP mind az árbevétel, mind a leszállított egységek száma alapján átvette az elsÅ? helyet a pengeszerverek globális piacán...

 
A HP a negyedik negyedévben az IBM-től vette át a piacvezető szerepet a pengeszerverek szegmensében. A vállalat piaci részesedése az árbevétel tekintetében 41.9 százalékra, a leszállított egységek száma alapján 40.0 százalékra nőtt. A HP egység- és árbevétel-bővülési üteme az előző évhez képest több mint tízszerese volt az IBM értékeinek.
 
A HP a leszállított eszközök száma alapján immár a tizenkilencedik negyedévben vezeti folyamatosan a világ szerverpiacát, a negyedik negyedévben 31,6 százalékos részesedéssel. A HP megrendelés-állománya a 4,6 százalékos iparági átlagnövekedésnél is gyorsabban bővült a negyedben, piaci részesedését két legközelebbi versenytársa rovására növelte.
 
“Az IDC adatai is mutatják a HP folyamatos vezető szerepét a világ szerverpiacán, míg legutóbbi remek eredményünk a pengeszerverek szegmensében fényesen bizonyítja a HP úttörő BladeSystem c-Class architektúrájának nagyszerü piaci fogadtatását,” nyilatkozta Mark Hudson, a HP Nagyvállalati Tárolóeszközök és Szerverek üzletágának marketingért felelős alelnöke. “Továbbra is folytatjuk az újító megoldások bevezetését egész kiszolgáló-termékválasztékunkban. Célunk, hogy olyan kiváló informatikai infrastruktúrát nyújtsunk ügyfeleinknek, amellyel felgyorsíthatják növekedésük ütemét, illetve csökkenthetik költségeiket.”