Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2007-02-26

Az új logó finoman vezetett görbékbÅ?l és éles, kecsesen húzott vonalakból áll, a logón található szöveg pedig egy szobrász vésÅ?jét juttatja eszünkbe...

Az új logó finoman vezetett görbékből és éles, kecsesen húzott vonalakból áll, a logón található szöveg pedig egy szobrász vésőjét juttatja eszünkbe, amelyben a Nikon terméire jellemző szakértelem és minőség alkot szoros egységet.

A COOLPIX termékcsalád számára kialakított új webhely (www.nikon-coolpix.com) szintén ezen a héten indul útjára. Martina Beckmann, kommunikációs igazgató a következőket nyilatkozta: „A COOLPIX márkát 1997-ben hoztuk létre a Nikon COOLPIX 100 modell bevezetésével, és ez a márka azóta a kompakt digitális fényképezőgépek piacán mindvégig az élvonalban tudott maradni, így a neve a kiváló teljesítménnyel és az elsőrendü minőségü fényképezéssel vált egyenlővé.”

A COOLPIX fényképezőgépek különösebb nehézségek nélküli maximális élvezetet kívánnak nyújtani. A P, azaz Performance (Teljesítmény) sorozat modelljei a fényképezés szerelmeseinek tartogatnak továbbfejlesztett funkciókat; az S, azaz Style (Stílus) modellekben az elegáns formatervezés az örömtelibb fényképezés érdekében könnyü használattal lett ötvözve; az L, azaz Life (Élet) fényképezőgépek a hétköznapi fényképezés során biztosítanak bámulatos eredményeket.

COOLPIX S50c



A készülék nemcsak hatékony, 7,2 tényleges
megapixeles
képalkotási teljesítményt kínál, amely lehetővé teszi, hogy a képek jelentős mértékü nagyítás esetén is élesek maradjanak, hanem egy kifejezetten kis méretü, beépített, „derékszögü”, optikai képstabilizátoros objektívet is tartalmaz. A 3x Zoom-Nikkor objektív rendkívül kis mérete ellenére optimális 38-114 mm-es zoomtartományt kínál (35 mm-es formátumban kifejezve), így a közeli portréktól az átfogó tájképekig bármilyen felvétel egyszerüen elkészíthető.

[%IMAGE=3449%]A fényképezőgép karcsú, kompakt vázába beépített, objektíveltolásos rázkódáscsökkentés révén élesebb és tökéletesebb képek rögzíthetők. Az
ISO
1600 értékig növelhető nagy érzékenység új lehetőségeket kínál ahhoz, hogy gyenge fényben is éles, természetes hatású fotókat készíthessen. A fényképezőgép bemozdulásának kompenzálása érdekében a praktikus Rázkódáscsökkentés gombbal egyszerre bekapcsolható az objektíveltolásos rázkódáscsökkentés, a Nagy érzékenység mód és a BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció, így a COOLPIX S50c készülékkel tiszta, éles, minden igényt kielégítő fényképeket készíthet.

COOLPIX P5000



Nagy teljesítmény és kiemelkedő képminőség fémjelzi a COOLPIX P5000 fényképezőgépet. A 10,0 megapixeles felbontás kínálta képélesség önmagáért beszél. Ilyen felbontás mellett még a legapróbb részletek is tökéletesen rögzíthetők, sőt, az elkészített képből készített nagyítások vagy kivágott képrészletek is gyönyörü minőségben fognak megjelenni. Akár egy apró részletet, akár a teljes tájképet szeretné megörökíteni, a készülékben lévő (35 mm-es formátumban kifejezve 36-126 mm-es) Zoom-Nikkor objektív által biztosított 3,5-szeres
optikai zoom
nagy szabadságot kínál a képkompozíció terén.

A beépített
VR
képstabilizáló funkció pedig lehetővé teszi, hogy még a gyenge fényben vagy a mozgó témáról készült fényképek is élesek legyenek, a fényképezőgép rázkódása ellenére is. A képstabilizáló funkció a COOLPIX P5000 bekapcsolt állapotában állandón aktív, és a 6,35 cm-es, széles megtekintési szögü
LCD
monitoron látható képet is stabilizálja, amivel megkönnyíti a felvételek komponálását és a pillanat megörökítését. A
VR
képstabilizáló funkció előnyeinek köszönhetően nemcsak fényképezéskor, hanem videók rögzítésekor is tisztábban fognak megjelenni a mozgó témák. Az ISO 3200 értékig megnövelt fényérzékenységi tartomány lehetővé teszi a fényképezést még egészen gyenge fényben is, valamint gyorsan mozgó témákról is elképesztően tiszta képek készíthetők.

COOLPIX S500



7,1 megapixeles felbontása és kitûnõ képalkotási teljesítményü, 35-105 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve) 3x Zoom-Nikkor objektívje jóvoltából a COOLPIX S500 minden helyzetben jól használható; a panorámaképektől a közeli portrékig tiszta és színhelyes felvételeket készít.

A Nikon az elegáns formát rozsdamentes acél vázzal ötvözte, ami a minőségi anyagok használatára fordított figyelmét és szakértelmét igazolja. A készülék nemcsak fémes, megnyugtatóan biztos fogású külsővel rendelkezik, hanem elegáns vonalaival és a valamennyi riválisánál kisebb méretével* is feltünést kelt. A kiváló tervezés az objektív karcsú formájában és képstabilizálást végző objektíveltolásos rázkódáscsökkentő egységben is megmutatkozik. A COOLPIX S500 néhány régióban fekete vagy ezüst színben is kapható lesz.[%IMAGE=3451%]

Az azonnali válaszidőre optimalizált funkcióknak köszönhetően a fényképezőgép használója a különleges pillanatok átélése közben azonnal meg is örökítheti azokat, hiszen a bekapcsolás után 0.6 másodperccel aktiválódik az LCD monitor.

COOLPIX S200



A legvékonyabb részen mindössze 18,5 mm-es alumínium vázba rejtett fejlett funkcióival a COOLPIX S200 a klasszikus fényképezőgép-formát elegáns stílussal ötvözi. Minőségi anyagai és felépítése azonnal felismerhető, amikor a kezébe veszi a készüléket.

7,1 tényleges megapixeles felbontása és (35 mm-es formátumban kifejezve) 38-114 mm-es 3x Zoom-Nikkor objektívje jóvoltából a készülék minden helyzetben jól használható. Az elektronikus
VR
(rázkódáscsökkentés) kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódását, ezáltal a képek még élesebbek lesznek. [%IMAGE=3450%]

A Rázkódáscsökkentő mód a kép minőségének rontása nélkül gazdagítja a gondtalan fényképezés élvezetét, mivel automatikusan aktiválja az elektronikus VR funkciót, beállítja az érzékenység adott helyzetben optimális értékét, és bekapcsolja a BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkciót, amely legfeljebb tíz egymás után készített képből automatikusan kiválasztja a legélesebbet. A Nagy érzékenység mód a fényképezőgép megnövelt fényérzékenységi tartományát használja ki; az akár ISO 1000 értékig választható érzékenység optimális beállításával lehetővé teszi a gyorsan mozgó téma fényképezését, illetve gyenge fényben is élesebb felvételek rögzíthetők.

COOLPIX L12



A valós 7,1 megapixeles felbontásának köszönhetően részlet gazdag képeket készíthetünk valósághü színekkel, és a képek még nagyítás esetén is kiváló minőségüek maradnak. A 3x (35-105 mm-es) Zoom-Nikkor objektívvel igazán egyszerü a képek megkomponálása, legyen szó akár közeli portréról, akár átfogó tájképről.

[%IMAGE=3448%]A COOLPIX L12 egyik legfőbb erénye az objektíveltolásos optikai képstabilizálás, amellyel hatékonyan csökkenthető a fényképezőgép rázkódása, így élesebb, tisztább képek készíthetők. És mivel ez a funkció a fényképezőgép bekapcsolt állapotában folyamatosan aktív, már az
LCD
-monitoron is a stabilizált kép jelenik meg, így a fotósnak sokkal könnyebb megválasztani az exponálás pillanatát.

A készülékkel nehezebb helyzetekben is kiváló képeket készíthetünk, mivel fényérzékenysége akár ISO 1600-ig növelhető. Ez nem csak akkor hasznos, ha kevés a fény, hanem abban az esetben is tiszta képeket eredményez, ha egy gyorsan mozgó témáról csak rövid záridővel lehet éles felvételt készíteni.

COOLPIX L10 és L11



Mindkét modell nagy teljesítményü, 37,5-112,5 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve) gyújtótávolság-tartományú 3x Nikkor-Zoom objektívvel rendelkezik, így a felhasználók bármilyen körülmények között egyszerüen megörökíthetik a barátokkal és a családtagokkal töltött különleges pillanatokat. A valós 6,0 illetve 5,0 megapixeles felbontásának köszönhetően a COOLPIX L11 és L10 fényképezőgépek kiválóan alkalmasak viszonylag részletekben gazdag képek készítésére.

Mindkét fényképezőgép nagy LCD-monitorral rendelkezik, ami megkönnyíti a képek megkomponálását és az elkészült felvételek visszajátszását. A COOLPIX L11 monitora 6,09 cm-es, míg az L10-es modellé 5,08 cm-es - a tekintélyes méreteknek köszönhetően egyszerre többen is gyönyörködhetnek az elkészült felvételekben. [%IMAGE=3447%]

A kényelmes használat még fokozottabb elősegítése érdekében mindkét modell kompatibilis az AA-méretü elemekkel és akkumulátorokkal. A beépített Arc-prioritásos AF  automatikusan a portréalany arcára állítja az élességet, bárhol helyezkedjék is el a képen. A beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kiküszöböli a
vaku
használatakor időnként jelentkező vörösszem-hatást. A D-Lighting pedig az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készített képeket korrigálja.