Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2007-02-21

A Cisco bejelentette, hogy megállapodást kötött a közösségi hálózati megoldások piacvezetÅ? szállítójaként számon tartott Five Across, Inc. cég megvásárlásáról...

 
A san franciscoi székhelyü Five Across saját fejlesztésü [%A=http://www.fiveacross.com/product/index.html%]Connect Community Builder[%A%] közösségépítő platformjával a cégek webhelyeiket nagyon egyszerüen teljes körü közösségi funkciókkal bővíthetik, és a felhasználók által létrehozott tartalmakkal – megosztott hang-, video- és képfájlokkal, blogokkal, webes közvetítésekkel (podcast) és profilokkal – tehetik színesebbé. Ezekkel a kapcsolattartó funkciókkal a cégek javíthatják az ügyfelekkel kialakított párbeszédet és fejleszthetik webhelyeik általános használhatóságát. A közösségi hálózati funkciók különösen a médiacégek, sportszövetségek, rajongói csoportok, illetve bármely olyan szervezet érdeklődésére tarthatnak számot, amely internetes közönségével kialakított kapcsolatát kívánja fejleszteni.
„A Cisco felfogása szerint a hálózat az a platform, amelyen keresztül a szervezetek tagjaikkal, illetve az emberek egymással kapcsolatot tarthatnak fenn” – nyilatkozta Dan Scheinman alelnök-helyettes, a Cisco médiamegoldásokért felelős csoportjának (CMSG) igazgatója. „A Five Across felvásárlásával a Cisco jelentős lépést tesz annak érdekében, hogy ügyfeleinek a végfelhasználók számára hasznosabb és jobban használható webhelyek elkészítéséhez nyújtson hathatós segítséget.”
A Five Across céget 2003-ban alapították, és 11 alkalmazottat foglalkoztat a kaliforniai San Francisco városában. A tranzakció eredményeként a Five Across csapata és termékportfoliója a Dan Scheinman vezetése alatt álló CMSG keretén belül fog müködni.
Az ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének harmadik negyedévében, 2007. április 28-ig kerül sor.