Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-02-14

Egy amerikai cég olyan új cipÅ?ket fejlesztett ki, melyekben beépített GPS vevÅ? és GSM modem is vanâ?¦

 
Az Isaac Daniel mérnök által alapított Fele Footwear cég, olyan forradalmian új lábbeliket készít és forgalmaz, melyek talpában
GPS
kapott helyet. A GPS egység mellett a lábbeli talpában helyet kapott egy mobiltelefon modem,
GSM
antenna valamint a cipő képes
bluetooth
kapcsolatra is. Ezenfelül érzékelőinek köszönhetően képes figyelemmel kísérni egészségi állapotunkat is, ugyanis méri a testhőmérsékletet, szívverést és a stressz szintünket is. A roppant sokoldalú és fejlet rendszerének köszönhetően a cipő ideális lehet sportolóknak éppúgy, mint időseknek, vagy valamilyen betegségben szenvedőknek, hiszen bármi történne velünk egy gombnyomásra érkezik a segítség. A cipő felső részén találjuk a vészhelyzeti gombot, melyet megnyomva cipőnk értesítheti a mentőket. A cipő, illetve a benne található technológia lehetséges alkalmazási területei szinte kimeríthetetlenek, hiszen egy ilyen beépített rendszer segíthet megtalálni eltünt embereket, bajbajutott síelőket, vagy sportolókat, de szükség esetén meggyőződhetünk családtagjaink biztonságáról is.
 
Az intelligens cipők ára 350 dollár körül mozog, mely közel 70 ezer forintnak felel meg. Az ár nagyon magasnak tünhet, de ne feledjük, hogy nem egy közönséges lábbeliről beszélünk. Európai forgalmazásáról nem tudunk, azonban a cég weblapján lehetőség van online rendelésre, és válogathatunk a különféle futásra, illetve utcai, hétköznapi használatra tervezett modell közül.
 
[%A=http://www.isaacdaniel.com/fele.htm%]Fele Footwear[%A%]