Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
Marcos - 2007-01-16

A mogyoródi HungaroKart Go-Kart Centerben találkoztak január 13-án, szombaton a szimulátoros versenyzés rajongói, ahol átadták a 2006-os Magyar RBR Bajnokság legjobb versenyzÅ?inek járó díjakat is...

 
Az RBRchamp a "Richard Burns Rally Word Championship" rövid neve, ami egy nemzetközi bajnokság sorozat. A bajnokság szervezése 2005-ben egy svéd rally rajongó nevéhez füződik, aki a 2005-ös szezon még maga bonyolította le. 2006-ra a nagy nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően rengeteg egyéni versenyző és csapat nevezett be. Az RBRchamp világbajnokság a valódi WRC versenynaptárát és szisztémáját követi, mindig a valódi WRC futamot követő hétvégén vannak a versenyek, melyek szintén két versenynapból állnak. 2006-ban ennek megfelelően 16 rally került megrendezésre, ahol 16-24 gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni. A verseny 4 kategóriában (WRC, WRC Classic, N4, S1600) folyt 250 regisztrált nevező részvételével, míg a 2007-es szériában a jelenleg 285 regisztrált induló immár 5 kategóriában indulhatnak a versenyők az előző évi 4-el szemben.
 
A magyar bajnokság győzteseinek a magyar rally legismertebb és legeredményesebb versenyzői, Benik Balázs, Turi Tamás, Spitzmüller Csaba, Bútor Róbert és Varga „Cigány” Zoltán adták át a díjakat szombaton. Ezen kívül a Logitech képviselője Mono Racing Force Feedback Wheel és Formula Force tm EX Force Feedback Wheel kormánykerekekkel is jutalmazta a legjobbakat. Bors Kálmán, a Logitech magyarországi értékesítési igazgatója az átadás előtt elmondta, hogy ezzel az ajándékkal szeretnék elismerni a versenyzők teljesítményét, és általában a bajnokság színvonalát. Mint kiderült, a szimulációs bajnokság díjazottainak 90 százaléka Logitech kormányt használ, ami az eredmények szerint jelentős technikai előnyt biztosít a használóinak.
 [%IMAGB=3248%]
Legjobb közöttük a hatsebességes, 900 fokos kormányzást nyújtó Logitech G25 Racing Wheel kormánykerék, amivel valódi versenyzéssé válik a játék. A 28cm átmérőjü, bőrborítású kormány a páratlanul erős és könnyü forgathatóság érdekében alumíniumból készült kormányküllőkkel rendelkezik, a kétmotoros müterheléses mechanika és a dupla golyóscsapágy pedig pontos és egyenletes kormányzást és kiváló effektusokat szavatol. A nagy pontosságú, rozsdamentes acélból készült fék-, gáz- és kuplungpedállal müvészi szintre emeli a vezetési élményt. A kivételes szilárdság érdekében a kormánykerék valamennyi része kitünően rögzíthető. Az
USB
csatlakozású termék számítógéppel és PlayStation2 játékkonzollal egyaránt használható.
 
A díjátadó rendezvényen a meghívottaknak lehetőségük volt megtapasztalni a Logitech G25 kormányának egyedülálló képességeit a kihelyezett játékpadokon. Ezen kívül gokartozhattak, és találkozhattak a magyar Rally Országos Bajnokság legjobb pilótáival is. Az eseményen elárulták a bajnokság szervezői, hogy idén várhatóan márciusban indul útjára a 4. magyar bajnokság, melyben a szabályok részben átdolgozásra kerülnek, hogy a versenysorozat továbbra is érdekes és kezelhető maradjon. A magyar RBR bajnokságra általában az európai átlag feletti számban neveznek. A Richard Burns Rally Világbajnokságot is a magyar Rallysimfans szervezi idén, az együttmüködés lehetőségéről már zajlik az egyeztetés a Logitech és a szervezők között.
 
A bajnokság eredményei megtalálhatóak a www.rallysimfans.hu internetes oldalon.