Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2007-01-05

Ezúttal egy univerzális csatlakozót tettünk próbára, mely a külföldre utazóknak lehet nagy segítségére…

Kompakt kivitelezés, kedvező ár, sokféle aljzatba illeszkedik
8.1 pont
7.5 pont
összpontszám: 7.8 pont
Nem stabil, könnyen kimozdulhat a konnektorokból



A külföldre utazóknak egyik legnagyobb problémát a távolabbi országok némelyikében fellelhető nekünk talán kissé szokatlan csatlakozó aljzatok és konnektor aljzatok jelentik, hiszen a nálunk megszokott csatlakozók sok helyen ismeretlenek. Ilyenkor jól jöhet az
APC
egyik újdonsága egy rendkívül kicsi és kompakt univerzális konnektor adapter, mely mindössze 90g és akár a notebook táskánk egyik eldugott zsebében is lefér. Az eszköz maximum 6 A-es terhelésig használható, 240 V-os hálózatokon, ugyanis nincs benne lehetőség a 110 V-os rendszerekre való váltásra. Így erre külön oda kell figyelnünk eszközeink csatlakoztatásakor. A kompakt kivitelezésnek sajnos vannak hátrányai is, mivel a vékony eszköz, bizonyos fali csatlakozókban és konnektorokban nem ül meg biztosan, főleg egy durvább kábel csatlakoztatásakor előfordulhat, hogy az adapter elmozdul, és nem kap áramot a készülékünk.

Az APC konnektor adapter esetleges kellemetlenségei ellenére elmondhatjuk, hogy egy igazán praktikus eszközt próbálhattunk ki. Véleményünk szerint nem hiányozhat egyetlen utazó táskájából sem univerzális konnektor átalakító.