Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2007-01-05

Az interneten tíz Nokia 8800 Sirocco Brian Eno Signature Edition telefont árvereznek el jótékonysági céllal…


A Nokia és Brian Eno zeneszerző jótékonysági árverést szervez, melynek bevételeiből a Brian Eno által kiválasztott két szervezet, a Keiskamma AIDS kezelési program és a The World Land Trust részesül. A 2007. január 8-án induló és 2007. február 12-én lezáruló árverésen összesen tíz, Brian Eno vésett aláírásával ellátott, egyenként sorszámozott, eredetigazolással rendelkező [%A=../tesztek/175%]Nokia 8800 Sirocco[%A%] Brian Eno Signature Edition mobiltelefon kerül kalapács alá az interneten. A telefonok eladásából befolyó pénzösszegek pedig közvetlenül a jótékonysági szervezetekhez jutnak.

Brian Eno saját maga választotta ki az akcióba bevont két szervezetet. A Keiskamma AIDS kezelési programot 2001-ben alapították azzal a céllal, hogy Dél-Afrika egyik legszegényebb vidékén nyújtson segítséget. A szervezet HIV-fertőzéssel kapcsolatos tájékoztatást és gyógyszeres kezelést biztosít a dél-afrikai Keiskamma folyó torkolatánál fekvő régió lakosainak. A másik támogatandó kezdeményezés az angol The World Land Trust természetvédelmi projekt, amely Dél-Amerikától a Fülöp-szigetekig eddig már több mint 3000 négyzetkilométer ökológiai szempontból gazdag élőhely megvásárlásában és megóvásában segített.[%IMAGB=3175%]

Szeretném megköszönni a telefonokra ajánlatot tevő embereknek, hogy segítenek megoldást találni a világ legnagyobb két problémájára: az éghajlatváltozásra és az AIDS-re” – mondta el Brian Eno. „A The World Land Trust a hosszú távú éghajlatváltozás problémájára faültetéssel és a földterületek gondos müvelésével kíván válaszolni. A Keiskamma Trust pedig nagyszerüen példázza azt, hogyan lehet helyi szinten megoldást találni egy globális problémára: a szervezet AIDS-fertőzött embereket segít állapotuk kezelésében és életminőségük javításában, fenntartásában.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a [%A=../tesztek/175%]Nokia 8800 Sirocco Edition[%A%] hanganyagát megalkotó zeneszerzővel, Brian Enóval együttmüködhetünk abban, hogy adományokat gyüjtsünk két ilyen fontos munkát végző szervezet számára”[%ITALIC%] – nyilatkozta Heikki Norta, a Nokia Lifestyle Products alelnöke. [%ITALIC%]„Az árverésen nyertes ajánlattevők a két nemes cél támogatása mellett olyan különleges mobiltelefonok tulajdonosai lesznek, amelyeket a zeneszerző egyenként számozott meg és írt alá.”

Az egyedi megjelenésü mobiltelefon kommunikációs eszközként és társként is rendkívül értékes. Egy rövid időre azonban a Nokia 8800 Sirocco Brian Eno Signature Edition értéke meghaladja a készülék kereskedelmi árát.

Az árverésről, illetve a Nokia és Brian Eno közös jótékonysági projektjéről a [%A=http://www.nokiacharityauction.com/%]www.nokiacharityauction.com[%A%] címen találhatnak további információkat.