Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2006-12-19

A Panasonic Batteries december elején, hosszas tanácskozás után választotta ki és hozta nyilvánosságra a 2006. október 31-én zárult versengés gyÅ?ztesét...


„A Panasonic Batteries méltán büszke arra, hogy az amatőrfényképészek széles köreit megmozgatva Magyarország kiemelkedő eredményt nyújtott az európai szintü versenyben” – mondta a Polyik Pál, a cég magyarországi marketing munkatársa. A szakember hozzátette, hogy a májusban útjára indított pályázatnak teret adó [%A=http://www.photo-award.com/%]www.photo-award.com[%A%] weboldalon a rekord mennyiségü feltöltött kép mellett sok hasznos fotós tipp és információ érte el az érdeklődő látogatókat.

A verseny több izgalmas hónapon keresztül jutott el a végső fázisba, mialatt a Panasonic Batteries vezető munkatársaiból és profi fényképészekből álló szakértő zsüri választotta ki minden országban a havi nyerteseket, a verseny végén pedig a három fődíjast.

A magyarországi első helyezet Klajkó Dóra lett, aki a „Lisztes fiú” címü képével érdemelte ki a Panasonic Batteries ’2006. Legjobb Amatőrfényképésze’ díját, és részt vehet egy fantasztikus New York-i utazáson. A gimnáziumi tanuló Dóra fiatal kora ellenére határozottan nyilatkozott a kép megszületéséről: „Mindig is érdekelt az ember és az anyag kapcsolata, az anyag mozgásának bemutatása a képeken”. A fiatal fotóstehetség megjegyezte: elsősorban a kompozíció és a technika tökéletesítése volt a cél a kép megalkotása során. Dóra még nem járt New Yorkban, és izgatottan várja, hogy elfoglalhassa szállását a világhírü Waldorf Astoria Hotelben, valamint hogy részt vegyen a Panasonic Batteries által szervezett városnézésen. Természetesen a szórakozás sem maradhat el: egy Broadway show előadásra is meghívást kapott a díjazott. Mindezek mellett hab a tortán, hogy Dóra részt vehet a Luis Castaneda – 1994. legjobb Latin-Amerikai fotósa – által tartott tanfolyamon is.

A második helyezett Moldován Márk lett „Mozgásban 2” címü képével, míg a harmadik helyen Munkácsi Imre végzett „A mélység szerelmese” címü alkotásával. Ők ketten egy-egy kitünő minőségü digitális fényképezőgépet nyertek díjazásul, a hónap legjobb fotóit beküldő pályázók pedig egyéb értékes Panasonic Batteries ajándékokat kaptak a társaságtól. A Panasonic magyarországi kommunikációs partnere a Corpus Communications volt.