Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2006-12-04

A Lenovo piacra dobta a szélesképernyÅ?s ThinkPad T60-at, a cég elsÅ? T sorozatba tartozó, 15,4 hüvelykes notebookját...


Mivel a széles kijelzők már nemcsak az otthoni, hanem az üzleti felhasználók körében is egyre népszerübbek, az új szélesképernyős ThinkPad T60 több lehetőséget nyújt a vásárlóknak, ” ─ hangoztatta Sam Dusi, a Lenovo notebook-üzletágának marketing igazgatója. “Az új laptop azokat a funkciókat nyújtja az üzleti felhasználóknak, amikre szükségük van: kompatibilitást sokféle csatlakozóval és kiváló grafikai képességeket a szélesvásznú képernyőn”.

A szélesvásznú ThinkPad T60 kijelzője a 15 hüvelykes noteszgépekhez képest nagyobb betekintési szöget és kényelmesebb kézhelyzetet tesz lehetővé állandóan úton levő tulajdonosainak, ami különösen hasznos utazás közben, például repülőn. A gép helytakarékos felépítése ellenére kijelzőjén 30%-kal több adat jeleníthető meg, mint a 15
colos
változatokon. Az új szélesképernyős notebook az
Intel
integrált grafikus vezérlőjével, illetve WSXGA+ felbontású kijelző esetén az ATI grafikus kártyájával is elérhető, mellyel a felhasználók a legragyogóbb és leghatásosabb prezentációkat hozhatják létre.

Az új noteszgépek
Bluetooth
kártyával, infravörös porttal és
802.11n
technológiájú WLAN- és
3G
WWAN
kártyával rendelkeznek. Ezen kívül az Access Connections, a ThinkVantage technológiák egyik alkalmazása abban segíti a felhasználókat, hogy egyszerüen válthassanak a vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatok között.[%IMAGE=3081%]

Az új, 2,8 cm vastag laptop kilenc cellás akkumulátora nyolc óra körüli üzemidőt garantál. A notebook természetesen már a legújabb Intel Core 2 Duo processzorral rendelkezik, így kompatibilis a Windows Vista alap vagy prémium verzióival.

A ThinkPad notebookok védelmi rendszerének része a légzsák müködéséhez hasonlítható Active Protection System és a cseppálló billentyüzet is. A modellt a legújabb Lenovo védelmi eszközökkel látták el, mint amilyen az Embedded Security Subsystem (beépített biztonsági alrendszer), a választható ujjlenyomat-olvasó, amely többszintü védelmet biztosít az adatok illetéktelen hozzáférése ellen.

A szélesvásznú ThinkPad T60 a Lenovo partnereinél rendelhető meg. Felszereltségtől függően közel fél millió forintba kerül egy szélesvásznú kijelzővel rendelkező T60-as modell.