Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2006-11-24

Az APC bemutatta új hütési megoldását, az InfraStruXure InRow SC hütÅ?egységet, amely jól tervezhetÅ? hütést biztosít a kábelszekrényekhez és a szervertermekhezâ?¦

 
„Az elavult, hagyományos hütési megoldások a számítástechnikai környezetek hütésére az épület légkondicionálását használták. Az új adatközpontokban azonban a teljesítménysürüség növekedésével a korábbiakhoz képest lényegesen több hő keletkezik. Ennek a hőmennyiségnek a hütése már meghaladja az épületek légkondicionáló rendszereinek képességeit” – mondta Bud Collins, az
APC
hütési megoldásokért felelős csoportjának vezérigazgatója. „Az APC új, InfraStruXure InRow  SC terméke olyan hütési megoldást kínál az ügyfeleknek, amely maximálisan megfelel a kábelszekrények és szervertermek hőelvezetési követelményeinek. Az InRowSC hütőegység könnyen és gyorsan telepíthető, és minimálisra csökkenti a tulajdonlás teljes költségét” – tette hozzá Collins.
 
Az InfraStruXure InRow SC önálló hütési megoldás 300 mm (fél rack) széles, és akár 7 kW hütési kapacitást is biztosíthat, így az informatikai szakemberek az egységet közvetlenül a hőterhelés forrása mellé helyezhetik a jól tervezhető és gyors hőelvezetés érdekében. Az egység által biztosított helyi hőelvezetés csökkenti az energiaköltségeket, mert a hőt a kibocsátás helyénél hüti le. Ugyanez a feladat hosszabb csatornák kialakítása esetén nagyobb teljesítményü ventilátort igényelne. Az azonnal használható (plug and play) kivitelezésnek köszönhetően az InRow SC egység gyorsan telepíthető anélkül, hogy hütési vezetékeket vagy távoli hőcserélőket kellene beüzemeltetni, illetve alvállalkozó segítségét igénybe venni.
 [%IMAGB=3032%]
Az InRow SC az integrált hálózati felügyeletnek köszönhetően könnyen elérhető és felügyelhető a webes felületen, illetve az SMNP és a Telnet szolgáltatásokon keresztül. Emellett értesítéseket küld a várható problémákról. A szabadalommal védett felügyeleti technika méri az egység hütési kapacitását, és a valós idejü kapacitáskezelés elősegítéséhez jelentést küld a kijelzőre. A változó kapacitás szabályozása és a változtatható sebességü ventilátorok lehetővé teszik, hogy az InRow SC a megfelelő mennyiségü hütést biztosítsa az informatikai berendezéseknek még kis terhelés esetén is. Az automatikus újraindítási funkció növeli a rendelkezésre állást, mivel áramkimaradás után visszaállítja az informatikai berendezések hütését, miközben a gyorsan cserélhető ventilátormodulok minimálisra csökkentik a hibaelhárításhoz szükséges időt. A moduláris és skálázható kialakításnak köszönhetően a hütési megoldás telepítése gyorsabbá válik, és a rendszerbe állítás egyszerüsége minimálisra csökkenti a telepítéshez szükséges időt és költséget.