Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-11-21

Az Európai Űrkutatási Ügynökség (ESA) a Google Earth-ben létrehozott egy speciális réteget, amely lehetÅ?vé teszi, hogy jobban megismerjük földünket egy ritkán látott nézÅ?pontból...


Az új képek egyszerüen megtekinthetők, csak a ‘Featured Content’ menüből az ESA gombra kell kattintani a Google Earth-ben.

Utazást tehetünk a Föld körül, felfedezhetjük a lenyügöző természeti és ember által alkotott csodák részleteit, valamint megfigyelhetjük a környezetünkben végbemenő fontos változásokat. Ezenfelül a képek alatt egyéb hasznos információk, tények, számadatok, tudományos magyarázatok és elméletek is megjelennek.

A Google Earth igazgatója, John Hanke elmondta: “Büszkék vagyunk, hogy az Európai Űrkutatási Ügynökség a Google Earth-öt veszi igénybe, hogy ilyen lenyügöző anyagot mutasson be bolygónkról. Ez egy újabb fontos lépés annak érdekében, hogy segítségünkkel az emberek világszerte jobban megértsék és megismerjék környezetüket.”

Az ESA Földet megfigyelő programjainak igazgatója, Dr. Volker Liebig így nyilatkozott: „Kiváló lehetőség számunkra, hogy a Google Earth segítségével felkelthetjük az emberek érdeklődését a Föld megfigyelése, a környezetvédelem és az ürkutatási technológiák iránt. A képgyüjteményt úgy válogattuk ki, hogy lehetővé tegye a Google Earth felhasználók számára, hogy madártávlatból fedezhessék fel bolygónkat, egyaránt megismerhessék lenyügöző és sebezhető pontjait.

A Google Earth-ön szeptembertől érhető el a ’Featured Content’ szolgáltatás, amely kiváló lehetőséget nyújt az ESA-nak, hogy híres tájakat és érdekes tudományos információkat mutasson be. A ‘Featured Content’ segítségével egyéb tartalmak is elérhetők:

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP)

Az UNEP olyan pontos dátummal ellátott fotósorozattal járul hozzá a Google Earth ezen szekciójához, amelyek az extrém környezetkárosodás 100 különböző területét mutatják be a Föld minden tájáról az Amazonas menti erdőpusztulástól kezdve a szubszaharai afrikai erdőtüzek kitörésén át az Aral tó szintjének csökkenéséig. Ez a képsorozat bemutatja, hogy milyenek voltak ezek a tájak 30 évvel ezelőtt, és hogy festenek most, így kiválóan megmutatja a legveszélyeztetettebb területeket.

Discovery Networks World Tour
A Discovery programja lehetővé teszi az utazás szerelmeseinek, hogy karosszékükben ülve látogassanak el a világ legérdekesebb helyeire, városaiba és természeti csodáihoz. A Discovery lenyügöző videóinak segítségével a felhasználók megismerhetik a különféle híres tájak, nemzeti parkok, amerikai, európai és afrikai városok történetét. Ezek a multimédiás tartalmak bemutatják a Királyok Völgyében található síremlékek csodáit vagy az Itsukushima szentély kapujának történetét Japánból.

Jane Goodall Intézet
A Jane Goodall Intézetnek köszönhetően a látogatók meglátogathatják Fifit vagy a Gombe természetvédelmi terület más csimpánzait, és megfigyelhetik őket napi tevékenységeik közben a Google Earth-ön található geo-blog segítségével. A naponta frissített geo-blog a Jane Goodall intézet napi munkájába nyújt betekintést, figyelemmel kísérhetjük a csimpánzokkal végzett kisérleteket és az afrikai erdőpusztulás következményeit.