Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2006-11-14

November 11-én megkezdÅ?dött a várva várt harmadik generációs PlayStation értékesítése Japánban. A probléma az volt, hogy szinte már a boltok nyitása elÅ?tt elfogyott…



A PlayStation 3 értékesítése megkezdődött és ezzel együtt a hazai rajongók is elkezdhetnek spórolni, habár a karácsonyfa alatt nem valószínü, hogy találkozhatunk vele. A Sony-nak komoly gyártási problémái vannak, ugyanis a Japán startra is nagyon kevés, mindössze 80000 ezer darab állt rendelkezésre, mely annyira kevésnek bizonyult hogy a hidegben órákat sorban állók jelentős részének nem is jutott más csak egy kis eső. A november 17-i amerikai indításra 400000 darab áll készenlétben, a hivatalos európai forgalmazást pedig áthelyezték jövő márciusra. Eközben az Internetes aukciókon hatalmas mennyiségüt találhatunk, természetesen a bolti árat jelentős, sőt sok esetben irreális mértékben meghaladó csillagászati összegeken. Vannak kereskedők, akik ilyen online rendszereken értékesítik PS3 készletüket a nagyobb haszon érdekében, pedig minden boltban kint van a tábla hogy egy ember csak egy konzolt vehet.

Időközben lassan megérkezik a Nintendo Wii, mely a PS3 hiányt és kedvezőbb árát kihasználva vevőket csalogathat a Sonytól, habár a PS3 rajongóknak nem biztos, hogy minden igényét kielégíti. Legnagyobb előnye, hogy az alap PS3 hivatalos árának a felébe kerül. Az hogy ez mekkora csábító erővel bír, megtudhatjuk a november 19-i amerikai illetve a december 2-i Japán megjelenés után.