Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2006-11-13

Az Ultrachrome K3 tintát használó, A2-es méretü új Stylus Pro 3800 egyaránt megfelel a fényképészeti, a szépmüvészeti, a nyomdai próbanyomtatási és a grafikai piac igényeinek...

 
 
Az Epson Stylus Pro 3800 jelenleg a legkisebb méretü A2-es nyomtató a piacon, így olyanok számára ideális, akik nem rendelkeznek nagy stúdióval. A nyomtató egy fejlett tintasugaras rendszert foglal magában, amely a kiváló minőségü nyomtatásért UltraChrome K3 technológiát alkalmaz, nagy kapacitású tintapatronokkal rendelkezik nagy mennyiségü anyagok akár éjszakai nyomtatásához és A6-tól egészen A2-es méretig nyomtat.
 
A Stylus Pro 3800 az Epson UltraChrome K3 tintatechnológiáját tartalmazza, ami egy nyolcszínü pigmentalapú tintarendszer, amely kiváló minőségü, semleges gradiáció nyomatokat eredményez, színesben és fekete-fehérben egyaránt. A teljes tintakészlet az alábbi színeket tartalmazza: kékeszöld, magenta, sárga, világoszöld, világos magenta, világos fekete, világos-világos fekete és fotófekete vagy matt fekete. A kiváló szürkeárnyalás és a színárnyalatok finom visszaadása valósághü képet ad. Az UltraChrome K3 tinták a színek széles skáláját nyújtják, így még olyan színek is kikeverhetők, mint a virító narancssárga, a rikító piros és az okker. A világosabb tinták finom árnyalást tesznek lehetővé vízfestékek, pasztellszínek és krétarajzok nyomtatásánál. A fotófekete és a matt fekete tintapatronokkal még könnyebben válthatunk a matt és a fényes médiumok között: a nyomtató meghajtóján egyszerüen csak ki kell választani a használni kívánt fekete tintát.
 
A Stylus Pro 3800 az Epson papírok széles választékával kompatibilis 1,5 mm vastagságig, ideértve a fényes papírt, a matt papírt, a müvészeti célú (fine art) papírt és a sima papírlapot. Úgy tervezték, hogy vágott lapok nyomtatásakor támogassa a rugalmas papírkezelést. Választhatunk a nagy kapacitású automatikus papíradagoló (120 sima papírlapig) és a kézi adagoló között, ha vastagabb papírt használunk. A Stylus Pro 3800 emellett gyorsan nyomtat, egy A2-es lap 1440x720
dpi
felbontás mellett 6 perc 45 másodperc alatt készül el.
 
A fényképészek kiaknázhatják a szegéllyel vagy anélkül történő nyomtatás előnyeit A6-os mérettől egészen A2-ig, így bővíthetik a vásárlóiknak nyújtott szolgáltatások körét. A
Micro Piezo
nyomtatófej stabil teljesítménye és a színprofilok pontossága azt jelenti, hogy a müvészek vagy a korlátozott példányszámú nyomtatványokat előállító felhasználók teljesen nyugodtak lehetnek afelől, hogy minden egyes nyomtatás ugyanolyan lesz, mint az első – még akkor is, ha több hónap eltéréssel nyomtatták azokat.
 
Az Epson Stylus Pro 3800 ugyanakkor megfelel a nyomdai próbanyomtatás igényeinek is, mert a színek mindössze 30 perc alatt stabilizálódnak, így gyorsan és nyugodtan megtekinthetők az ellenőrző nyomtatványok, mert biztosak lehetnek benne, hogy amit látnak, az a végső nyomtatásnál is úgy fog kinézni. Az a tény, hogy valamennyi nyomtató teljesítménye megegyező, biztosítja, hogy a Stylus Pro 3800 ideális választás lehet a távoli nyomdai próbanyomtatáshoz attól függetlenül, hogy a nyomtatás ugyanazon vagy egy másik Stylus Pro 3800-on történik-e – minden egyes nyomtatás könnyen kalibrálható, hogy ugyanolyan pontosan adják vissza a színeket.
 
Marco van Niekerk, az Epson Europe professzionális grafikai termékmenedzsere a következőket mondta: „A Stylus Pro 3800-at úgy terveztük, hogy azokat szolgálja, akik A3-as méretnél nagyobb oldalakat kívánnak nyomtatni, de nem állítanak elő akkora mennyiségeket, amely a Stylus Pro 4800 használatát indokolttá tenné. Ez a nagyméretü asztali nyomtatót kereső költségérzékeny hivatásosok ideális berendezése. A sokoldalúsággal párosult kiváló minőségü nyomtatás számos területen ideális választássá teszi a fotóstúdióktól kezdve a kiállítótermeken keresztül a bérnyomtató üzletekig. Az UltraChrome K3 tinta nagyszerü fényképnyomtatást és kimagasló részletességet nyújt. Az, hogy a nyomtató számos médiumot támogat és A6-tól A2-es méretig bármilyen méretet képes kinyomtatni, hihetetlenül egyedivé teszi a Stylus Pro 3800-at. Az Epson folyamatos fejlesztések iránti elkötelezettségét mutatja, hogy a nyomtató úgy képes a fenti tulajdonságokat nyújtani, hogy a gép mérete az összes A2 méretü nyomtató közül a legkisebb.”