Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2006-11-07

A noteszgépek közül elsÅ?ként a Fujitsu Siemens Computers LIFEBOOK C1410 modellje teljesítette a „Nordic Swan” vagyis az Északi Hattyú környezetvédelmi szabvány szigorú követelményeit...


A híres független „Swan” kutatóintézet átfogó vizsgálatainak eredménye alapján a LIFEBOOK C1410 jogosulttá vált a Skandináv Miniszterek Tanácsa által bevezetett hivatalos skandináv ökocímke, a „The Swan” viselésére. A szabvány a minőség és a teljesítmény terén is szigorú kritériumokat állít fel.

A noteszgépen végzett vizsgálatok az energia- és nyersanyagfogyasztásra, a zajkibocsátásra, a gyártóüzem levegő-, víz- és a talajszennyezésére, valamint a termék károsanyag-tartalmára is kiterjedtek.

A LIFEBOOK C1410 noteszgép a legmagasabb minőségi normák és a legjobb technológiák ötvözetére épül. A legújabb
Intel
Centrino
Duo mobil technológiával felszerelt rendszer 15
colos
XGA
vagy 15,4 colos
WXGA
kijelzővel rendelkezik. A megszokott csatlakozások mellett az új LIFEBOOK C sorozat soros és párhuzamos interfészt, valamint optikai meghajtó vagy az akkumulátor-üzemidőt maximum 12 órára növelő kiegészítő akku befogadására alkalmas modulhelyet is kínál. (Természetesen a tényleges akkumulátor-üzemidő modelltől és az alkalmazásoktól függ).