Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2006-10-25

Az LG Electronics október 18-án Koreában bemutatta legújabb készülékét, a KE600-at. A stílusos „csúszkamobil” figyelemre méltó tulajdonságokkal rendelkezik…


A készülék külseje nem okoz csalódást, ugyanis az egyszerü színekből összeállított design harmonikus külsőt kölcsönöz az eszköznek. Az egyedi formatervezés mellett fontos még kiemelni, hogy a KE600 nem csak külsejét tekintve figyelemfelkeltő, hiszen a telefon segítségével saját zenéket is komponálhatunk magunknak.

Elég csak a megfelelő módban beállított készülékbe dúdolnunk egy tetszőleges dalt, és a telefonunk máris instrumentális hangokká alakítja át. Sőt, akár zenei feljegyzéseket is készíthetünk az alfanumerikus gombok használatával. Minimális zenei előképzettséggel akár komoly zenemüveket is komponálhatunk a KE600-zal.

Természetesen a hanganyagok később is módosíthatóak és szerkeszthetőek, a dallamokban finomíthatunk az oktávokon, ütemen és a bejegyzések hosszúságán is. Az ‘arrange’ módnak köszönhetően különböző zenei stílusokban és hangszerekkel szólaltathatjuk meg saját zenénket. A KE600 31 gyárilag előre beprogramozott zenei stílussal kápráztat el, amelyek között megtalálhatjuk például a hip-hopot, az R&B-t, a bluest, a szambát, a tangót, a dixie swinget, a punk rockot és még 11 további instrumentális stílust, köztük a zongorát, a hegedüt, a gitárt, a trombitát és a furulyát.
[%IMAGE=2852%]
A KE600 mobiltelefont ’scratch’ DJ funkciókkal is ellátták, amely különféle hangeffektusok és a dalok egymásba mixelése. Ezeket a funkciókat alkalmazhatjuk
MP3
dalokon, például bele scratch-cselhetünk a dalokba vagy változatos zenei hatásokkal színesíthetjük azokat.

“Napjainban az emberek nem csak egyszerüen zenét hallgatnak, hanem saját maguk is szeretnek zenéket alkotni” - mondta Jae Bae úr, az LG mobilkommunikációs részlegének globális kereskedelmi divíziójáért felelős ügyvezető igazgatóhelyettes. “A remixek és a mash-up zenék világában az internetnek és zeneiparnak köszönhetően a hallgatók a passzív zenehallgatástól eljutottak az aktív közremüködéséig. Erre az új trendre reflektál a KE600.

A KE600 beépített MP3 lejátszója az alábbi formátumokat kezeli: MP3, AAC, AAC+,
WMA
és OGG, valamint támogatja az EQ effekteket. Az
USB
csatlakozón keresztül, gyorsan tölthetünk készülékünkre dalokat, a
Bluetooth
adatátvitellel kommunikáló fülhallgatók pedig a zenehallgatás abszolút kényelmét biztosíthatják.

A KE600-at 70
MB
belső, 2
megapixeles
autófókusszal megerősített
CMOS
digitális kamerával és 1.2-es bluetooth-tal vértezték fel. A készülék támogatja a ’multitask’ funkciókat, tehát nem kell lemondanunk a zenehallgatás öröméről
SMS
írás vagy mobiljáték közben sem, a ‘flight mode’ pedig lehetővé teszi, hogy csak a nem hálózat függő alkalmazásokat használjuk.

Hazánkban várhatóan 2007-től lesz kapható a készülék.

[%UNDERLINE%]Főbb technikai specifikációk[%UNDERLINE%]
- Rádiófrekvencia:
GPRS
Tri Band (900/1800/1900),
EDGE
Class 10
- Méretek: 97 x 46 x 18.9 mm
- Kijelző: Fő kijelző: 2.0
colos
QVGA, 240X320, 262k TFT
- Beszélgetési/készenléti idő: 180 perc / 220 óra
- Akkumulátor: 950 mAh
- Súly: 90g