Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2006-10-19

Immár kapható a nagysikerü PowerShot G6 fényképezÅ?gép várva-várt utódja, a PowerShot G7. A klasszikusan formatervezett gép 10 megapixeles felbontással, 6-szoros optikai zoom-mal rendelkezik...



A
DIGIC III
gyors és hatékony képfeldolgozást tesz lehetővé, és tartalmaz két új funkciót is - az Arcfelismerés AF/AE funkciót és a továbbfejlesztett képzaj csökkentő funkciót, amelyek együtt kibővítik a zajmentes felvétel-készítési tartományt az
ISO
1600-as érzékenységig. A nagyfelbontású, 2,5 hüvelykes
LCD
kijelzőnek nagy látószöge és antireflektív bevonata van, így könnyebbé teszi a felvételek visszanézését. A lehetőségek további bővítése érdekében a vakupapucsra felszerelhetők a Canon Speedlite vakuegységei, valamint használhatók a géphez különböző előtét-objektívek is.
“A PowerShot G7 új szintre emeli a G sorozatú gépektől elvárható teljesítményt,” - mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. - “A DIGIC III képfeldolgozó processzorral, és az új Arcfelismerés funkcióval a digitális kompakt fényképezőgépek új ."

Képminőség és optika

[%IMAGB=2798%]A PowerShot G7 profi fotósok által elvárt képminőséget és optikai teljesítményt nyújt. A 10
megapixeles
képérzékelővel olyan részletességü képek készíthetők, amelyek nagy méretben is fotó minőségben nyomtathatók. A gyors, f/2.8 (W) – f/4.8 (T) 6-szoros optikai zoom-mal rendelkező lencse (35-210 mm fókusztartománnyal, kisfilmes gépnek megfelelően) tartalmaz egy optikai képstabilizátort is, a beremegés hatásainak elkerülésére, így a gép hosszú záridőkkel is használható gyenge megvilágítás mellett. Az objektív 9 lencsetagból áll, amelyek 7 csoportba vannak rendezve, és ezek közül az egyik kétoldalas aszférikus lencsetag, a szokásos torzítások javítására. A kompakt gépek közül ez az első, amelynek objektívje SR bevonattal rendelkezik, így elkerüli a szellemképek és a színhibák kialakulását.

Fotósok számára készült

A klasszikus fényképezőgépekhez hasonlóan az új digitális gép ergonomikus formákkal rendelkezik, az analóghoz hasonló vezérlőelemekkel, vezérlőtárcsával és egy testre szabható vezérlőgombbal, amelynek funkciója változtatható. A használhatóságot tovább javítja a 207000 képpontos, 2,5” színes LCD kijelző.

A 25 felvételi mód között található egy kézi expozíciós mód, valamint két egyedi beállítás, így a felhasználó a saját preferenciái szerint állíthatja be a gépet. A felvételi módokat segítik a különböző egyéb profi funkciók és jellemzők, mint például az Expozíciósorozat, vagy a semleges (ND) szürő. Beállítható vakuszinkron a 2. redőnyre, a kreatív expozíciók eléréséhez, és rendszeres időközönként való felvételkészítés is beállítható, 1-60 perces időközzel, így akár 4 napon keresztül is készíthetők szabályos intervallumokban felvételek.
[%IMAGB=2795%]
A fényképezőgép lehetővé teszi a nagyfelbontású
XGA
(1024 x 768 képpontos) videók rögzítését, 15
fps
képfrekvenciával.
VGA
és
QVGA
videófelvételek is készíthetők 30 fps sebességgel.

Az új Biztonsági zoom funkció a nagy felbontást használja ki arra, hogy extra nagyítást tegyen lehetővé a képminőség romlása nélkül – kis méretü képek készítése esetén akár 14-szeres nagyítás is lehetséges, a képeslap méretü (10 x 15 cm) fényképek fotó minőségben történő nyomtatásához. A felhasználó utánozhatja az extra teleobjektívek hatását a Digitális telekonverter3 funkcióval, amely további nagyítást tesz lehetővé.

Kiegészítők A Canon Speedlite
vakuk
támogatásán kívül a PowerShot G7-hez használható nagylátószögü (0,75x) és tele (2,0x) előtét-objektív is. A vízhatlan tok lehetővé teszi a víz alatti felvételkészítést akár 40 m mélységig.

A PowerShot G7 főbb technikai jellemzői:
- 10 megapixeles felbontás
- 6-szoros
optikai zoom
objektív képstabilizátorral és SR bevonattal
- DIGIC III
processzor
iSAPS technológiával, zajcsökkentési és Arcfelismerés AF/AE funkciókkal
- 2,5
colos
nagyfelbontású LCD nagy látószöggel és antireflektív bevonattal
- ISO 1600 érzékenység a
vaku
nélküli fényképezésért
- Ergonomikus formák külön vezérlőtárcsákkal a könnyü használhatóság érdekében
- 25 felvételi mód, többek között kézi expozíció és 2 egyedi beállítás
- Extra telefotó állás a Digitális telekonverter és a Biztonsági zoom használatával
- Vakupapucs a Canon Speedlite vakuk fogadására, és opcionális előtét-objektívek használata