Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-10-19

Az Intel WiMAX Connection 2250 a mobil használat elÅ?nyös tulajdonságaival egészíti ki hagyományos funkcióitâ?¦


A szélessávú, vezeték nélküli internetes hozzáférést elősegítendő, az
Intel
ma bejelentette az Intel
WiMAX
Connection 2250 új generációs rendszer
chip
(system-on-ship, SoC) megoldását, az első olyan terméket, mely a hagyományos hálózatok mellett a mobil hálózatok üzemeltetését is támogatja majd.
 

Az Intel WiMAX Connection 2250 az iparág első olyan kettős üzemmódú baseband lapkája, mely az Intel egyedi háromnormás WiMAX rádiójával üzemeltetve az összes globális WiMAX frekvenciát támogatja.
A mai WiMAX World konferencián Sean Maloney, az Intel kereskedelmi és marketing csoportjának alelnöke, és vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy a Motorola Inc. jelenleg azon dolgozik, hogy az Intel WiMAX Connection 2250-t beépítse saját CPEi 200 WiMAX-os elõfizetõi végberendezések-termékcsaládjába. A Motorola egy azon vezető telekommunikációs eszközöket gyártó cégek közül, melyek várhatóan 2007-ben bocsátják ki Intel WiMAX Connection 2250-alapú termékeiket.
 
„Az Intel első mobil, WiMAX –kompatibilis termékének piacra dobása hihetetlenül fontos lépést jelent a mobil WiMAX technológia fejlődésében” mondta Maloney „Az első kettős üzemmódú chip összehangolja a világ hagyományos és mobil WiMAX hálózatait, és lehetővé teszi telekommunikációs eszközök gyártóinak, hogy előfizetői végtermékeiket egyre alacsonyabb költségen állítsák elő, a szolgáltatóknak pedig, hogy innovatívabbak legyenek a hálózatok skálázhatósága terén.
 
A WiMAX olyan szabvány-alapú vezeték nélküli technológia, mely nagy sebességü és nagy teljesítményü hálózatok utolsó kilométerében is jó kapcsolatot biztosít az otthoni felhasználók, vállalkozások és mobil vezeték nélküli hálózatok számára. Az Intel szilícium alapú WiMAX technológiája kedvező tulajdonságai által alkalmas alacsony fogyasztású, nagy sebességü, üzleti és házi modemek müködtetésére.
A szolgáltatók dolgát megkönnyítheti az a piaci gyorsaság és rugalmasság, melyet a kettős üzemeltetésü Intel WiMAX Connection 2250 tesz lehetővé számukra. Az alacsony fogyasztású WiMAX modemekre gyártott Intel WiMAX Connection 2250 technológia rugalmasságot nyújt a felszerelések megtervezésében, beüzemelésében és alkalmazásában.