Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2006-10-11

A Logitech ma bemutatta az X-540 hangszórórendszert, amely megfizethetÅ? surround megoldást kínál a játékok kedvelÅ?inek. Acég szeritn az új termék két problémát is felszámolâ?¦


Az X-540 a beépített mátrix surround hangtechnológia révén még kétcsatornás audio forrással is élvezhetővé teszi a surround-hangzást. Azok számára pedig, akik lapos képernyőt használnak, és nem találnak helyet a középső sugárzónak, a Logitech szabadalmazott beépített középsugárzó-klipje kecses és biztos rögzítést tesz lehetővé a monitor tetején, így értékes helyet szabadít fel az asztalon.
 

Mátrix surround hangzás

 
A hanganyagok többsége – így a játékok és a digitális zeneszámok is – mindössze kétcsatornásra van kódolva, és ezzel meglehetősen lekorlátozzák az 5.1-es rendszerek kihasználhatóságát. A Logitech X-540 hangszórórendszer, a cég első mátrix surround-technológiával készült terméke, mely ideális hangzást biztosítva osztja el a hangjelet a hat csatornára.

 
Nagy teljesítmény, szögletes formavilág

 
A kijelölt középső sugárzónak és hozzá illesztett első és hátsó szateliteknek köszönhetően a Logitech X-540 rendszer kiegyensúlyozott térhangzást biztosít. Az X-540 rendszert a Logitech Frequency Directed Dual Driver technológiával szerelték fel, amely úgy segít gazdagabb hangzást létrehozni, hogy minden szatelitben két hangszórónak ad helyet. Ez a technológia kiküszöböli a magas-frekvenciás interferenciát, ami egyenetlen hangzáshoz vezetett, és jócskán lerontotta a korábbi kéthangszórós szatelitek teljesítményét. Ezentúl egyenletes, intenzív hangzást érhetünk el a szoba bármelyik részén.

Az X-540 rendszer várhatóan október elejétől kapható az Egyesült Államokban és Európában. Hazai ára várhatóan 30 ezer forint körül alakul…