Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2006-09-20

A szórakoztató elektronika terén piacvezetÅ? Samsung Electronics újabb áttörést ért el az LCD TV technológia terén, amikor piacra dobott egy sor elsÅ? osztályú LCD TV-t...

A szórakoztató elektronika terén piacvezető Samsung Electronics újabb áttörést ért el az
LCD
TV technológia terén, amikor piacra dobott egy sor első osztályú LCD TV-t, kiváló képminőséggel, fejlett lehetőségekkel és elegáns formatervezéssel.

A Samsung bejelentette a nagy teljesítményü
LED
Backlight technológiával rendelkező 101 cm-es LCD TV megjelentetését, amelynek magas színvonalú tulajdonságaiért – többek között a
LED
-es fényforrásért, a 146%-os színtérért és az iparágban elsőnek számító 10 000:1 kontrasztarányért - az
EISA
(Európai Kép és Hang Szövetség) odaítélte a tekintélyes európai „Innovációs Díjat”.

Ugyanakkor szintén bemutatásra kerülnek olyan 101 és 116 cm-es LCD modellek, amelyek teljes
HD
felbontást (1920x1080p) támogatnak – ez duplája a korábbi legjobb HD teljesítménynek (1366x768, 1080i) – és magas kontrasztarányt biztosítanak (6000:1).

Az új 101 cm-es, LED-es megvilágítású LCD TV jóval gazdagabban adja vissza a színeket, aminek alapja az előző modellekhez képest 146%-ra feljavított széles színtér (gamut), a hangereje pedig páratlan. A Samsung által kifejlesztett Magas Dinamikus Kontrasztarány technológia mélyebb és kifinomultabb képeket biztosít, az ágazatban található legnagyobb kontraszttal.

Az LCD LED technológiával készített LCD TV a mozgóképek tisztaságát is új szintre emeli, aminek alapja a Samsung exkluzív LCD 100
Hz
mozgás optimalizáló technológiája. A TV képernyője másodpercenként körülbelül 50 képet jelenít meg, ami dinamikus mozgású képeknél elmosódást eredményezhet. A Samsung LCD 100 Hz technológiája minden két képkocka közé beilleszt még egyet, ami jelentősen csökkenti a gyors mozgások elmosódását. A beillesztett képkocka megtartja az eredeti kép részletes mozgásának jellemzőit, de mozgásbecslésen és kompenzációs feldolgozáson esik át. Így a képkockák egyszerü megtöbbszörözésével és beillesztésével szemben sokkal természetesebb mozdulatok érhetők el anélkül, hogy az aláásna egyéb olyan jellemzőket, mint a tisztaság, fényerő és a színek.

A LED-es fényforrás segít abban, hogy a képernyő élettartama a korábbi
CCFL
képernyőkhöz képest megkétszereződjön. A fényforrás emellett környezetbarát is, mert nem tartalmaz higanyt.

A Samsung olyan 101 és 116 cm-es LCD TV-ket is készített, amelyek a lehető legjobb képminőséget nyújtják, és tökéletes kiegészítői a
Blu-Ray
lejátszónak azáltal, hogy támogatják a
teljes HD
felbontást (1920x1080p) így az ezidáig a „jövő képfelbontásának” nevezett HD felbontás mindennapunk részévé válik. Várható, hogy a teljes
HD
-n alapuló különböző multimédiás eszközök száma, valamint a világelső filmtartalom-gyártók által létrehozott teljes HD multimédiás tartalom mennyisége is gyors növekedésnek indul. E tekintetben a Samsung új 101 és 116 cm-es modelljei döntő szerepet fognak játszani a teljes HD LCD TV-k új korszakában.

A képminőség mellett az új LCD TV-k fényes borításukkal, áttetsző hangterelő lemezükkel, rejtett hangszóróikkal és forgóállványaikkal elegáns díszei bármely irodai vagy lakókörnyezetnek. A divatos óceánkék LED-es jelzőfényt bekapcsolva, az alkonyati óceán színeiben tündöklik fel az áttetsző hangterelő lemez.

A Samsung új LCD TV-inek páratlan képminősége játékhoz is optimalizálható, egyetlen gombnyomással. Játék üzemmódba kapcsolva megtaláljuk a sötét terület-kiemelést, a vízszintes élességállítást és az izgalmas, varázslatos környezetet teremtő surround hanghatásokat.

A fejlett csatlakoztathatóság érdekében a Samsung új LCD TV-iben WiseLink található, ami kibővített, „10 a 3-ban” kompatibilitást biztosít, és a következőkhöz csatlakoztatható:
Multi Memory Slot
(MMS),
USB
és Printer Port, 2 HDMI, amely egyidejüleg két eszközt kapcsol össze teljes jelátvitellel.

Általános müszaki jellemzők

LE40M91
LE40F7/LE46F7
Felbontás
1366*768
1920x1080
Képernyőarány
16:9
16:9
Színtér
146%
127%
Kontrasztarány
10 000:1
(Dinamikus kontraszt)
6 000:1
(Dinamikus kontraszt)
Fényerő
450 cd/m[%SUP%]2[%SUP%]
450 cd/m[%SUP%]2[%SUP%]
Csatlakoztathatóság
Multi Memory Slot, USB,
HDMI
(2)
Multi Memory Slot, USB, HDMI (2)