Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2006-09-08

A Nike+ technológia és az iPod Nano kirobbanó élményt nyújt futás közben, mert segítségükkel maximálisan kihasználható a zene motiváló ereje teljesítményünk fokozása érdekében...



A cipőbe helyezett érzékelő és a vevőegység egy gyorsulásmérő és a szabadalmazott Nike+ technológia segítségével követi a láb mozgását és ez alapján határozza meg a távolságot, időt, tempót és az elégetett kalóriákat. A futás adatait saját edzésnaplónkba menthetjük a www.nikeplus.com weboldalon és ugyanitt össze is hasonlíthatjuk más futók eredményeivel.

A Nike+ technológia és az iPod Nano kirobbanó élményt nyújt futás közben, mert segítségükkel maximálisan kihasználható a zene motiváló ereje teljesítményünk fokozása érdekében. Sőt, amellett, hogy kedvenceinket hallgathatjuk, a Nano még elért eredményeinkről is beszámol nekünk. Nemzetközi kutatások alapján az Apple iPod Nanot használók 50 százaléka futás közben használja mp3 lejátszóját, összességében, pedig a futók 75 százaléka zenére fut, ráadásul közülük 40 százalék el sem indul zene nélkül. A Nike és az Apple a futás új dimenzióját nyitja meg előttünk. A rendszer 3 részből áll: szükséges hozzá egy Apple iPod Nano, egy Nike+ technológiával ellátott Nike futócipő és egy Nike+ iPod Sport Kit, mely adó- és vevőegységet tartalmaz.

Érzékelő és vevőegység – Nike+ iPod Sport Kit

A cipőbe helyezett érzékelő és a vevőegység egy gyorsulásmérő és a szabadalmazott Nike+ iPod technológia segítségével követi a láb mozgását és ez alapján határozza meg a távolságot, időt, tempót és az elégetett kalóriákat. A bal oldali cipőbe helyezett szenzor biztosítja a kapcsolatot a cipő és az iPod Nano között. Az érzékelő a talpbetét alatt észrevétlenül bújik meg a speciális, erre a célra kialakított úgynevezett pocketben. Nem szükséges be- és kikapcsolni (ezt automatikusan megteszi 4 km/h fölötti sebességnél), és körülbelül 1000 órán át müködőképes. Az eszköz teljesen zárt így nem kell aggódnunk, hogy nedvesség kerül bele, azonban elem cserére sincs lehetőségünk. Amikor a vevőegységet az iPod Nano megfelelő kimenetébe illesztjük, létrejön a kapcsolat a cipőben található érzékelővel, és a Nike+ iPod opció megjelenik a Nano kijelzőjén. Egyszerüen csak ki kell választani a Nike+ iPod menüpontot, valamint egy edzésprogramot és kezdhetjük is a futást. A rendszer így tökéletes kényelmet
biztosít és nem maradt más dolgunk csak, hogy belépjünk a futás új dimenziójába.

Nike+ iPod menüpont

A Nike+ iPod egy olyan új menüpont az iPod Nanon, amely személyre szabott edzésélményt biztosít a futó számára. A Nike+ iPod a mostanában vásárolt valamennyi Apple iPod Nanon megtalálható, ha pedig korábban vásároltuk meg a lejátszót, akkor egy egyszerü frissítéssel felvehető a menüpontok közé. Számos, edzéssel kapcsolatos opciót kínál (alap, idő, távolság vagy kalóriák). Edzés alatt meghallgathatjuk, mekkora távolságot futottunk le, mióta tart az edzés és mennyi kalóriát égettünk el – s ezekről az információkról nem csak a fülhallgatókon keresztül szerezhetünk tudomást, hanem a kijelzőn is megjelennek. Ha egy kis motivációra van szükségünk, válasszuk a Power Song funkciót a Nike+ iPod menüpont alatt: ez egy előre kiválasztott zeneszám a személyes zenei könyvtárból, ami egy kicsit felpezsdíti a tempót. Ehhez rövid ideig (két másodpercig) nyomva kell tartani az iPod Nano középső gombját; majd ha a szám a végére ér, a rendszer ismét visszaáll az aktuális programra.
A futás végén összesítés jelenik meg az mp3 lejátszó kijelzőjén, amely a fülhallgatón keresztül is hallható. Az adatokat saját edzésnaplóba lehet elmenteni a [%A=http://www.nikeplus.com%]www.nikeplus.com[%A%] weboldalon.

A termék elérhetősége

A Nike+ iPod Sport Kit Magyarországon októbertől lesz kapható az alábbi üzletekben:
- B&J Sport – Westend City Center Budapest, Tel.: (1) 238 7626
- Dynamic Sport – Budapest, V. ker. Váci utca 15., Tel.: (1) 318 3370
- Jákói Sport – Árkád Üzletközpont, Budapest, Tel.: (1) 434 8137
- Spuri Futóbolt – Budapest, Váci út 152., Tel.: (1) 443 2289