Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-07-21

Kihasználatlan számítógépes ideje felajánlásával bárki elÅ?mozdíthatja a rákkutatást...


A New Jersey-i Orvostudományi Egyetem (UMDNJ) kutatói és a New Jersey-i Rákkutató Intézet az IBM-mel együttmüködve egy olyan projekt elindításán dolgozik, melynek célja a rákkutatás előmozdítása a World Community Grid elnevezésü számítógépes kapacitás felhasználásával.

Az IBM World Community Grid (WCG) programja által támogatott „Segíts legyőzni a rákot!” projekt várhatóan három hónapig tart majd. Ennek során a
WCG
-ehz csatlakozott személyi számítógépek kihasználatlan kapacitásának felhasználásával a kutatók számára lehetőség nyílik nagyszámú rákos szövet egyidejü elemzésére. Egyetlen óra alatt annyi mintát lehet elemezni, ami egy hagyományos számítógép használata mellett hozzávetőlegesen 160 évet venne igénybe.

A kutatók azt remélik, hogy a World Community Grid sebessége és teljesítménye megkönnyíthetné olyan elváltozások felfedezését, amelyek az emberi vizsgálattal illetve pusztán hagyományos elemzéssel nem láthatók.

A programhoz bárki csatlakozhat a [%A=http://www.worldcommunitygrid.org/%]http://www.worldcommunitygrid.org/[%A%] címen.