Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-07-20

Mivel a Google folyamatosan olyan új utakat keres hirdetÅ?inek, amelyeken keresztül azok elérhetik célcsoportjukat, lehetÅ?vé tette, hogy klikkelésre induló videókkal is népszerüsítsék magukat...

 
Ennek a megoldásnak köszönhetően a hirdetők olyan különleges lehetőséghez jutnak a Google partneroldalak hálózatán keresztül, amelynek segítségével új módon kommunikálhatnak reménybeli vásárlóikkal. 
 
 
A felhasználók érdekében a videók csak kattintásra indulnak el. Ennek eredményeképp a hirdetéseket az érdeklődő, komoly ügyfelek nézik meg. A kattintásra induló videók a hálózatba tartozó összes vagy csak bizonyos célzott oldalakon jelenhetnek meg. Mindkét modell támogatja a földrajzi alapú szegmentálást, akár a városok szintjén is. A kattintásra induló videók esetében választható a letöltés és a klikkelés alapú fizetés is. A videók más szöveg, kép vagy flash alapú hirdetésekkel fognak versenyezni az oldalakon.
 
 
A formátum használata egyszerü, a hirdetőknek egyszerüen fel kell tölteniük videójukat – amelynek hossza nem haladja meg a 2 percet – és a Google elintézi a többit. A kattintásra induló videók automatikusan jelennek meg azokon a Google partnerhálózatába tartozó oldalakon, amelyek engedélyezik a képes hirdetéseket. Nincs külön fenntartási költség, így ezek a videók kis és nagy ügyfelek számára egyaránt elérhetők, egyedülálló lehetőségét nyújtva így üzeneteik internetes terjesztésére. A felhasználóknak, akik meg szeretnék nézni a videókat, mindössze a “play” gombra kell rákattintaniuk. A hirdetők a videók lejátszására (alkalom, megtekintéssel eltöltött idő) és a hirdetett oldalra való átkattintásra vonatkozó adatok alapján könnyen lemérhetik videójuk hatékonyságát.
 
 
“A Google lehetővé teszi a hirdetőknek, hogy kiválasszák azokat az oldalakat, amelyeken a hirdetések meg fognak jelenni. Közülük néhány meglehetősen kicsi, de nagyon népszerü azok között a fiatal férfiak között, akik esetünkben az aktuális célcsoport voltak. Így nemcsak hozzáfértünk az eddig piaci rest jelentő oldalakhoz, hanem ráadásul egy olyan eszközt is kaptunk, amivel könnyebben áttörhettünk a zürzavaron.” – mondta Duncan Plexico, a Fox digitális marketingért felelős igazgatója.