Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2006-07-20

A Logitech díjnyertes szériájának más termékeit is frissítette új technológiák és alkalmazások hozzáadásával, amelyek a videó-kommunikáció élményét könnyebbé és természetesebbé teszik...



A Logitech RightLight 2 technológiával felszerelt webkamerák – a QuickCam Fusion, a QuickCam Sphere, és a QuickCam Pro 5000 termékek – lehetővé teszik
HD
videók rögzítését. Az újratervezett középkategóriás QuickCam Communicate STX kamerán egy innovatív lencsevédő található, amelynek felpattintásával azonnali videó kapcsolat létesíthető a választott instant messaging programon keresztül (Windows Live Messenger, Skype Video, Yahoo!
Messenger
vagy
AOL
Instant Messenger), illetve lezárásával leállítható a videó kommunikáció. A Logitech újratervezett QuickCam szoftvere minden új webkamerában megtalálható egy ikon-alapú csatlakozási felülettel együtt, ennek segítségével a kamera beállításai és funkciói könnyebben elérhetőek mint eddig, beleértve a népszerü Logitech Video Effects alkalmazást.
„A 2006-os webkamera sorozatunk tele van újításokkal kifejezetten a felhasználók igényeire szabva, amelyeket a több, mint egy évtizedes- webkamerák gyártásában szerzett -tapasztalattal biztosíthatott a Logitech” – nyilatkozta Gina Clark, a Logitech
Internet
kommunikációs termékmarketinggel foglalkozó elnökhelyettese. - „Csúcsminőséget hoztunk létre a legjobb minőségü lencsék és az új RightLight 2 technológia együttes alkalmazásával. A saját szemünkkel kell látnunk, hogy elhiggyük mennyire élethü.”

Logitech RightLight 2 technológia

A Logitech RightLight 2 technológia
hardver
és szofter technológiák együttese, amelyek intelligens módon optimalizálják a videó-beállításokat alacsony, vagy egyenetlen megvilágítású környezetben, például ha egy ablak intenzív háttér- vagy oldalfényt generál. Az áttörő technológia automatikusan alkalmazkodik ezekhez a helyzetekhez, növelve a videó kommunikáció élményét. A technológia a Logitech RightLight első generációjának továbbfejlesztése, amely a homályos megvilágítást korrigálta.

QuickCam Ultra Vision

Az Egyesült Államokban és Európában augusztus elejétől lesz kapható a QuickCam Ultra Vision mely megközelítőleg 40 ezer forint körüli áron lesz kapható Európában. A kameralencse rendszer öt extra nagyságú lencsét foglal magába, amelyeknek egy része üvegből készült, így kivételesen éles és tiszta képet biztosít. A piacon kapható webkamerák többsége csak müanyag lencséket alkalmaz, amelyek távolinak tünő, és gyakran torzított képeket közvetítenek. Továbbá 1,6 f-stop értékével – a piacon kapható webkamerák többségének f-stop értéke 2, vagy nagyobb – a QuickCam Ultra Vision webkamera több fényt képes összegyüjteni, így nagyobb felbontású képet tud készíteni homályos megvilágítás, háttér- vagy oldalfény esetén.
A Logitech többi kamerájához hasonlóan a Logitech QuickCam Ultra Vision webcam is magába foglalja a Logitech RightSound technológiát és a Logitech Video Effects szoftvert. A Logitech RightSound technológia egy webkamera mikrofont alkalmaz visszhang-szürő szoftverrel, amely a felhasználóknak lehetővé teszi, hogy headset nélkül folytathassanak videó beszélgetéseket. A webkamera szoftvermeghajtójába integrálva a Logitech olyan
szoftver
algoritmusokat fejlesztett ki, amelyek kiküszöbölik a visszhangot, mely a webkamera mikrofonjának és a hangszórók közeli elhelyezkedéséből ered.
A Logitech Video Effects szoftver, amely együttmüködik a népszerü webkamera alkalmazásokkal, lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy képüket teljesen átalakítsák háromdimenziós animált karakterekké (avatarokká), amelyek tökéletesen utánozzák az arc mimikáját, illetve a képernyőn megjelenő képükhöz kiegészítőket, például szemüveget, szakállat vagy koronát adjanak hozzá.

QuickCam Sphere
MP


A QuickCam Sphere MP webkamera frissített változata RightLight 2 technológiával és HD videó-támogatással augusztus elejétől kapható 130 körüli áron. A design része a motorizált kamera fej, amely egy intelligens arckövető szoftver segítségével követi a tárgyakat így a felhasználót is, aki szabadon mozoghat a székében, illetve a szobában. A webkamera vízszintesen 190 fokot, függőlegesen pedig 100 fokot képes belátni a szobában. A QuickCam Sphere MP webkamera egy súlyozott alapot és egy 22,9 cm-es állványt is magába foglal, így az asztalról szemmagasságba állítható.

QuickCam Fusion

A Logitech népszerü QuickCam Fusion webkamerája is ugyanazt a továbbfejlesztett technológiát alkalmazza, amely a QuickCam Sphere MP – egy 1,3
megapixeles
szenzort, Logitech RightLight 2 technológiát, HD videó támogatást, Logitech RightSound technológiát, valamint Logitech Video Effects szoftvert – de található rajta egy csiptető is, amellyel lapos képernyőjü monitorra vagy a hagyományos monitor tetejére helyezhető. E mellett egy gomb is található rajta, amellyel pillanatképeket lehet rögzíteni. A QuickCam Fusion frissített változata augusztus elejétől kapható 100 euró körüli áron.

QuickCam Pro 5000

A jellegzetes szemgolyó formatervezésü QuickCam Pro 5000 webkamera
VGA
videó minőséget továbbít a fényviszonyoktól függetlenül, amely a RightLight 2 technológiának köszönhető. Magába foglalja a Logitech RightSound technológiát és a Logitech Video Effects szoftvert, ezáltal árához képest prémium minőséget biztosít a felhasználóknak. A QuickCam Pro 5000 webkamera frissített változata augusztus elejétől lesz kapható 80 euró körüli áron.