Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-07-16

A Google Inc. bejelentette, hogy elindítja Google Checkout nevü szolgáltatását, amely egy az online vásárlást gyorsabbá, egyszerübbé és biztonságosabbá tevÅ?, Google fizetési eljárás...


 
A Google Checkout könnyü és megbízható fizetési lehetőséget kínál, amellyel a vásárlók egyszerüen a Google rendszerébe való bejelentkezéssel válogathatnak az üzletek kínálatából. A Checkout a Google hirdetési programjával, az AdWords-szel is képes együttmüködni, hozzásegítve a kereskedőket vásárlókörük bővítéséhez, és ahhoz, hogy Checkout rendszeren keresztül történő eladásaik egy részét vagy egészét díjmentesen bonyolíthassák.
 
„A fizetési tranzakciónak a kereséssel és a hirdetéssel való integrálásával segítjük felhasználóinkat a keresés-találat-vásárlás hármasának sikeres összehangolásában” mondta Salar Kamangar, a Google termékekért felelős alelnöke. „Az interneten kívüli világban a vásárlók nem türik a hosszú sorokat és az idegölő várakozást. Nem kell ezt tenniük az online világban sem. A  Google Checkout a vásárlók és az eladók számára egyaránt leegyszerüsíti és továbbfejleszti az online vásárlást.”
 
A vásárlók biztonsága és kényelme
 
A vásárlók a különböző honlapokon, illetve az AdWords hirdetések között a Google Checkout ikon segítségével találhatják meg azokat az üzleteket, amelyek elfogadják a cég új fizetési eljárását. Amikor a vásárlók használni szeretnék a Google Checkout-ot, az elárusító oldalról közvetlenül bejelentkezhetnek az általuk létrehozott Google Checkout belépőkóddal. Ennek érdekében mindössze olyan információkat kell megadniuk, mint elérhetőség, választott fizetési mód és a kézbesítés részletei. A későbbiekben, amikor egy Google Checkout fizetési rendszerrel müködő üzletben szeretnénk vásárolni, hosszadalmas ürlapok kitöltése helyett, egyszerüen csak rá kell menniük a Google Checkout-ra és a bejelentkezés után gyorsan lebonyolíthatjuk az ügyletet. Ráadásul a vásárlók így egy helyen nyomon követhetik vásárlásaikat, beleértve a rendeléseket és a kézbesítések részleteit is.    
 
 
Az ügyfelek teljes biztonsággal vásrolhatnak a Google Checkout-tal. A szolgáltatás során a bankkártyaszám rejtve marad, a jogosulatlan vásárlások esetén pedig a rendszer garantálja az összeg visszafizetését. Az
e-mail
címükre érkező spamek csökkentése érdekében, a Google Checkout a vásárlókra bízza, hogy szeretnék-e nyilvánosságra hozni e-mail címüket, vagy letiltani a nemkívánatos e-maileket, amelyek azoktól a boltoktól érkeznek, ahol korábban vásároltak.
 
 
A Google Checkout lehetővé teszi, hogy a vásárlások már meglévő fizetési módokon történjenek, mint például a Visa, MasterCard, American Express vagy Discover kártyás kifizetés. Az innovatív pénzügyi szolgáltatási termékek körében vezető szerepet betöltő Citi bankkártyás ügyfeleinek egy különleges, időszakos promóciót ajánl, így Citi kártyájukkal beléphetnek a Google Checkout rendszerbe, és azon keresztül vásárolhatnak. További információk a [%A=/%]http://checkout.google.com-on[%A%] találhatók.