Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-06-28

Egyetlen gombnyomás egy Logitech webkamerán, és a Windows Live Messenger szolgáltatásai máris elérhetÅ?k...

Egyetlen gombnyomás egy Logitech webkamerán, és a Windows Live
Messenger
szolgáltatásai máris elérhetők
A Logitech adja a technikai hátteret a Microsoft új Windows Live Messenger platformjának ma bemutatott videotelefon szolgáltatásához. A Logitech és a Microsoft mérnökei közösen fejlesztették ki azt a technológiát, ami lehetővé teszi teljes képernyős, szinkronban futó video- és hanghívások lebonyolítását. A Logitech ugyanezt a megoldást már 2005 áprilisa óta használja a Microsoft
MSN
Messenger részeként elérhető Video Conversation szolgáltatáshoz, valamint az
MSN
Messenger népszerü, webkamera szolgáltatását is 2003 márciusa óta támogatja. A Logitech azt tervezi, hogy következő QuickCam webkameráin egyetlen gombnyomásos hozzáférést biztosít majd a Windows Live Messenger bizonyos funkcióihoz.
A webkamerás videohívások révén az emberek ingyen beszélgethetnek a világ bármely távoli részén élő barátaikkal vagy családtagjaikkal. A Video Conversation szolgáltatás bevezetése óta az
MSN
Messenger felhasználók több, mint 500 millió videotelefon beszélgetést kezdeményeztek. Sőt! Az MSN Messenger videó szolgáltatásának népszerüsége gyorsabban nő, mint a kizárólag hang alapú kommunikációé. 2006 januárjában a felhasználók összesen közel 1,1 milliárd percnyi videobeszélgetést folytattak egymással.
Az internetes hang- és képátvitel területén nagy tapasztalattal bíró Logitech adja azt a müszaki hátteret, ami a párhuzamosan futó audió és videó sávokat állandó szinkronban tartja, valamint átjuttatja tüzfalakon és hálózati címfordítókon (NAT) is, amik a videokommunikáció blokkolásával régebben sok bosszúságot okoztak a felhasználóknak. A Logitech üzemelteti a videohívásokat kiszolgáló számítógépeket is.
A Windows Live szolgáltatást – ami a személyes internetes felületek és
szoftverek
egy új csomagja – úgy alakították ki, hogy az egyetlen központi helyen, különösen biztonságos körülmények között fogja össze mindazokat az információkat, amik az embereket leginkább érdeklik.
„A Windows Live elsődleges célja, hogy elmélyítse ügyfeleink kapcsolatát azokkal az emberekkel és információkkal, akik vagy amik számukra a legfontosabbak. Az élő videohívások ennek igen fontos részét képezik” – nyilatkozta Martin Taylor, a Microsoft Windows Live és MSN termékeiért felelős alelnöke. „A Logitech kiváló videó és audió technológiája nagyban hozzájárul szolgáltatásunk sikeréhez.”