Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2006-02-09

Bizonyára mindenki archívumában sok száz zeneszám, és más multimédiás tartatalom nyugszik lementve. Mi lenne ha ezt a zenei archívumot a lakásunk minden pontján elérhetnénk?


Az Evesham nevû angol székhelyû vállalat egy igen érdekes és hasznos otthoni multimédia rendszert jelentett be. A megoldásnak két fő komponense van: az egyik egy Mbox elnevezésû merevlemezes tároló, melyet
Wi-Fi
kapcsolattal és vezeték nélküli hálózatokon történő zenesugárzási lehetőségekkel is felvérteztek. . Az Mbox egységekben lévő két azonos kapacitású
merevlemez
pedig a tárolt adatok biztonságát szolgálja, mivel minden tartalomról másolat készül. Ezáltal ha valamelyik merevlemez meghibásodna, bárilyen kevés is legyen rá az esély a másikon minden adatunk megtalálható sértetlenül.

A másik komponense a rendszernek egy vevőegység, mely képes rácsatlakozni a központi egységre, így a lakásunk bármely pontján élvezhetjük kedvenc muzsikáinkat. Sőt lehetőségünk van akár 5 Mbridge vevőegységgel is csatlakozni, melyeken keresztül szabadon böngészhetünk az Mbox archívumában akár a szomszéd szobából is. Az Mbridge egységek aránylag nagy kijelzőjén láthatjuk az aktuális számokhoz tartozó adatokat, albuminformációkat is. A távirányító segítségével pedig akár a fotelünkből vezérelhetjük a rendszert.

A rendszer hazánkban egyelőre nem kapható, így sajnos csak rendelésre van lehetőség. Az eszköz ára igen borsos, hiszen 2 db 160 Gb-os merevlemezzel rendelkező Mbox ára 220-240,000 Ft körül alakul, az Mbridge vevők pedig darabonként 55-65,000 Ft-ba kerülnek.