Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-02-08

A Logitech Cordless Desktop S 530 Laser használatával a navigáció hatékonyabb, és az egérmozgás is precízebb…


A Logitech bemutatta Cordless Desktop S 530 Laser for Mac elnevezésû termékét, mely egy olyan vezeték nélküli billentyûzet-egér kombináció, melyet a manapság népszerû Mac gépek egyszerû eleganciájához tökéletesen illõ stílusos kiegészítõnek terveztek. Az új billentyûzet extra navigációs lehetõségeket kínál a Mac minél kényelmesebb használatához.

„Az Apple vállalat Mac gépei következetesen magas színvonalat képviselnek stílus és funkcionalitás tekintetében egyaránt. Új perifériáink mesterien követik és egészítik ki ezt a hagyományt.” - mondta Denis Pavillard, a Logitech billentyûzet részlegének marketing-igazgatója.

A Logitech Cordless Desktop S 530 Laser megnyerõ külsejû periféria, és jól helyettesíti a Mac szabványos billentyûzetét és egerét. Remek kiegészítõ olyan termékekhez is – mint például a Mac mini –, amikhez eredetileg nem jár egér és billentyûzet. Mindkét eszköz a Mac színvilágához illõ matt fehér borítást kapott, amit ezüst kiemelések díszítenek. A szép és lapos építésû billentyûzet mindössze 19 milliméter vastag, így csökkenti a csukló terhelését gépelés közben. A felhasználó további kényelmének érdekében a billentyûzethez beépített tenyértámasz is tartozik. A billentyûzeten megtalálható az összes szabványos Mac gomb, plusz egy-egy keskeny kiegészítõ panel mindkét oldalon. A paneleken 15 extra nyomógomb segíti a digitális multimédia fájlok kezelését, dokumentumok megnyitását és az internetes navigációt. A jobb oldalon elhelyezett „egyetlen gombnyomásos” multimédia billentyûkkel az iTunes programban lejátszott zenét vagy zenelistát vezérelhetjük, elindíthatjuk az iPhoto alkalmazást vagy a Mac Spotlight keresõt. A bal oldali billentyûkkel aktiválhatjuk
e-mail
alkalmazásunkat, valamint könnyedén görgethetjük nyitott dokumentumainkat és weboldalainkat. Habár minden egyes gombhoz tartozik valami gyári alapfunkció, ezeket a tartozék Logitech Control Center szoftverrel ízlés szerint meg is változtathatjuk.
A Logitech lézeres letapogatásának köszönhetõen az egér, hasonlóan a
PC
-s változatokhoz szinte bármilyen felületen megbízhatóan mûködik. A Logitech innovatív „tilt wheel” megoldása lehetõvé teszi, hogy a nyitott dokumentumokat és weboldalakat nem csak fel és le, hanem oldalirányban is egyetlen ujjmozdulattal görgetni tudjuk. Az öt darab testre szabható gombbal az egér elmozdítása nélkül beállíthatjuk a hangerõt, vagy elõre- illetve visszaléphetünk az
internet
böngészõben. Az egér borítása a jobb tenyér alá pontosan illeszkedõ formát követ, és stabil fogást biztosít.

A Logitech Cordless Desktop S 530 Laser egy mini
USB
vevõfejjel közvetlenül a Mac USB csatolójára kapcsolódik. A mini vevõt könnyen kihúzhatjuk, és magunkkal vihetjük, ha Powerbook vagy iBook gépünkkel is használni szeretnénk.

A Logitech Cordless Desktop S 530 Laser for Mac márciustól lesz kapható Európában. Javasolt fogyasztói ára 23.900 Ft.