Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
kiskerarak - 2006-01-31

Az Xbox 360 értékesítése gyártási nehézségekre visszavezethetÅ? problémák miatt lassan indult be, de már jó úton halad eredeti célja felé...


A világ legnagyobb szoftvergyártója, aki december végéig 1,5 millió darabot adott el következő generációs játékkonzoljából azt reméli, hogy február végéig akár 2,5 millió darabot is értékesíthetnek.A vállalat eredeti elképzelései szerint a megjelenést követő 90 napon belül 2,75-3 millió darabot kell értékesíteni a játékkonzolból, közölte Chris Liddell, a Microsoft pénzügyi vezetője egy elemzők számára tartott konferencián.A Microsoft Xbox 360 játékkonzolját nagy várakozás övezte Észak-Amerikában, ugyanis a November 22-i megjelenést követően 900.000 darabot sikerült értékesíteni december 31-ig, a kereslet pedig így is bőven meghaladta a kínálatot. Európában szintén meleg fogadtatásban részesült, ahol az év végéig félmillió darab kelt el. Japánban azonban nem keltett túl nagy figyelmet, így az eladások a tervezett 100.000 darab alatt maradtak.
A Microsoft bevételei a decemberrel végződő negyedévben némileg alulmaradtak az elemzők és a saját várakozásaitól, ami nagyrészt az Xbox 360 gyártásában felmerült problémáknak volt köszönhető, mondta a Reutersnek Colleen Healy, a Microsoft befektetői kapcsolatokért felelős vezetője.Liddell azt is elmondta, hogy a Microsoft harmadik gyártópartnere, a Celestica Inc. a jövő hónapban kezdi meg a konzolok összeszerelését, ami enyhítheti az utánpótlás problémáit.Hozzátette, hogy a Microsoft továbbra is 1,5 milliárd dolláros bevételt vár az Xbox 360 konzolok, játékok és más kiegészítők eladásaiból az első 90 napban. A játékok és a kiegészítők eladásai ugyanis meghaladták az előzetes várakozásokat.A Sony, a világ legnagyob játékkonzol-gyártója, valamint a nagymúltú Nintendo 2006 folyamán tervezik következő generációs játékkonzoljaik piacra küldését.