Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Autó
MaxRay - 2006-01-16

Az Intel és a BMW csoport ma egy technológiára, közös marketing-tevékenységre és a BMW Sauber Forma 1-es istálló szponzorálására vonatkozó átfogó partnerségi megállapodás megkötését jelentette be...

A megállapodás részeként a BMW csoport egészében, valamint globális forgalmazói hálózatában is
Intel
technológiát alkalmaznak majd. Emellett az Intel a BMW Sauber Forma 1-es istálló hivatalos vállalati partnerévé (Official Corporate Partner) is válik.
 
A BMW 2005 januárjában vásárolta meg a Sauber csapatot. A több évre szóló megállapodás és hosszú távú technológiai partnerség keretében az Intel segíti a BMW-t a BMW csoport egész világra kiterjedő adatközpontjai informatikai infrastruktúrájának egységesítésében, valamint innovatív IT megoldásokat nyújt világszerte 3000 BMW-forgalmazónak. Az alkalmazottak mobilitását elősegítendő, a BMW csoport vállalati laptopjait Intel® Centrino® mobil technológián alapuló noteszgépekre cseréli, valamint jelentősen megnöveli az Intel-alapú
PDA
-k cégen belüli használatát is. A két cég megállapodott továbbá egy olyan iparági specifikáció közös fejlesztésében is, amely lehetővé tesz a harmadik fél által gyártott eszközök (beleértve ebbe a telefonokat és hordozható zene-lejátszókat) zökkenőmentes integrációját a BMW által gyártott jármûvekbe.
 
„A megkötött átfogó megállapodás a világ két leginkább csodált és leginnovatívabb márkáját hozza össze. Az Intel technológiája és a BMW-nek az autóiparban bizonyított merészsége egy igen hatékony kombináció. A két márka között meglévő szinergiákra alapozva az Intel és a BMW a tervek szerint igen szoros együttmûködést valósít meg az informatika és a marketing területén” – nyilatkozta Eric Kim, az Intel elnökhelyettese és marketingért felelős vezérigazgatója. „A tény, hogy az Intel a BMW Sauber Forma 1-es istálló hivatalos támogatójává vált, segíti az Intelt abban, hogy minden évben szenvedélyes rajongók millióihoz jusson el – olyan rajongókhoz, akik tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a technológia milyen fontos szerepet játszik a Forma 1 világában. Az Intel saját technológiáját bocsátja a BMW rendelkezésére, egy olyan technológiát, amely reményeink szerint javítja majd az istálló teljesítményét” – tette hozzá Eric Kim. Prof. Dr. Burkhard Göschel, a BMW- csoport beszerzésért és fejlesztésért felelős igazgatósági tagja a bejelentés kapcsán elmondta: „A BMW csoporthoz hasonlóan az Intel is a legmagasabb követelményeket támasztja saját magával szemben a teljesítmény, az innováció és a termékek minősége tekintetében.
 
A technológia területén betöltött vezető szerep biztosítása mindkét cég számára alapvető cél. A most megkötött partnerség gyümölcsöző lesz mind az informatika, mind az ügyfeleink, mind pedig Forma 1-es csapatunk szempontjából.” „A Forma 1” – tette hozzá Prof. Dr. Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója – „a csúcstechnológiát testesíti meg. Paraméterek százainak ellenőrzését és koordinációját követeli meg egyszerre, és minden egyes lépést tökéletesen kell megvalósítani. A legfejlettebb technológia a siker egyik alapköve, és a BMW felismerte ezt a kihívást. Örömünkre szolgál, hogy velünk együttmûködve egy olyan remek partner, mint az Intel is így cselekszik”. A BMW Sauber Forma 1-es istálló és új partnerei az új csapatot 2006. január 16-án és 17-én mutatják be Valenciában, Spanyolországban.