Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2006-01-10

Ha valaki üzleti, illetve pénzügyi alkalmazásokat is rendszeresen használ laptopján, esetleg sok numerikus adatot kell bevinnie vagy kezelnie, igazán hasznos lehet egy kis kiegészítés a notebookunkhozA Trust cég számtalan hasznos kiegészítőt és egyéb eszközt gyárt a különféle, elsősorban laptopoknál előforduló problémák kiküszöbölésére. Az egyik ilyen állandóan visszatérő hiányosság a mobil gépeken, a numerikus billentyûzet hiánya, melyet nem csak banki szakemberek tudnak használni, hanem mi egyszerû felhasználók is szívesen vesszük igénybe mindennapi feladataink során. A Trust vezeték nélküli billentyûzet kiegészítése és egere (KP-4100p) egyszerre nyújt megoldást az előbb említett problémára és az érintőpadok kényelmetlenségére. Ezenfelül a billentyûzet részt ellátták egy 12 számjegy megjelenítésére alkalmas kijelzővel is, melyet hagyományos számológépként is használhatunk a számítógépünk bekapcsolása nélkül. A 800
dpi
felbontásra képes optikai egér pedig hasznos segítség lehet ha az érintőpad, esetleg pöcök egér számunkra kissé nehézkesnek tûnik.

A cég másik numerikus billentyûzet újdonsága, tartalmaz egy 3 portos
USB
hubot. Ennek a beépített hubnak köszönhetően több készüléket csatlakoztathatunk laptopunkhoz, anélkül, hogy a kevés USB
port
miatt kellene aggódnunk.
 

A vezeték nélküli billentyûzet és egér kombináció várható ára 10 000 forint körül alakul majd, az USB hubot is tartalmazó vezetékes numerikus pad pedig 6000 forint körül áron kerül forgalomba.