Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-01-03

Új adatrögzítési technológiáknak köszönhetÅ?en, nemsokára 10 GB merevlemezzel szerelt telefonok és más miniatûr szórakoztató-elektronikai eszközök jelenhetnek meg a piacon...

     A Cronice, az egyik legnagyobb mikro
merevlemez
fejlesztő és gyártó cég a közelmúltban bejelentette legújabb 8, illetve 10 GB–os miniatûr adattárolóit, melyek a korábbi modelleknél megbízhatóbbak, kisebbek és kevesebbet is fogyasztanak, így maximalizálva a zene- és multimédia lejátszók üzemidejét. Az új modellek természetesen már a legújabb perpendicular, vagyis függőleges adatrögzítési eljárást használják. Ennek a technológiának köszönhető, hogy a korábbi változatokhoz képest kisebb fizikai méretekkel, viszont nagyobb kapacitással rendelkezik az új adattároló.
 
A cég Drop Safe, vagyis elejtésbiztos megoldása révén, másfél méteres esést követően sem károsodnak adataink, mivel az elejtés pillanatában azonnal egy rögzített parkolóba kerül a fej, amely így nem sérti meg az adatainkat tartalmazó tányért. Egy másik technológiának köszönhetően akár futás közben, vagy tartós rázkódás mellett is képes az új merevlemez folyamatosan adatokat olvasni.
 
Az új modelleket az év elejétől kezdik beépíteni a különféle gyártók mobiltelefonokba, zenelejátszókba, így az év második felére várható az első ilyen eszközök feltûnése.