Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2006-01-02

A különféle USB-s kiegészítÅ?k száma egyre gyarapodik, és a sok bohókás periféria közt néha akad olyan, amely akár az egész család számára örömet okozhat. Például egy mikroszkóp...

     Az
USB
port
univerzális mivolta, és viszonylag egyszerû mûködése számtalan hasznos és kevésbé hasznos számítógépes kiegészítő létrejöttéhez járult hozzá. A Digital Blue elnevezésû cég termékskáláján találhatunk egy igazi érdekességet: a QX5 egy valódi digitális
USB
-s mikroszkóp, melynek segítségével a mindenre kíváncsi gyermekeink nézhetik nagyítón keresztül a világot. A QX5 képes 10-szeres, 60-szoros és 200-szoros nagyításra, így a részletekbe menőkig ismerkedhet családunk az őket körülvevő világ szabad szemmel nem látható részleteivel.
 
A készülék 640x480-as képfelbontással rendelkezik, így készíthetünk
VGA
felbontású állóképeket, valamint 15
fps
sebességû mozgóképeket is. A különleges szerkezet könnyen használható és telepíthető, a gépigénye is minimális, így akár egy sok éve kiöregedett laptopon, vagy asztali gépen is vizsgálódhatunk. A mikroszkóp a hagyományos használaton kívül lecsatolható az állványról, így olyan tárgyakat is szemügyre vehetünk a segítségével, melyeket nem tudunk a tárgylemezre helyezni.  
 
Az érdekes és egyben gyermekeink számára hasznos USB-s kiegészítő ára egyáltalán nem vészes, ugyanis 80 dollár körül megvásárolható külföldön. Az egyetlen probléma, hogy hazánkban nem árulják, és csak külföldi rendeléssel lehet hozzájutni, ami némileg emeli az árát.