Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2005-12-28

A jövÅ? év elsÅ? felében rengeteg újdonság várható az AMD háztájáról is, melyek közt megemelt órajelû Turion 64-es processzorokat és kétmagos megoldásokat is találhatunk.

 
[%TAB%]Várhatóan a jövő év elejétől korlátozott számban forgalomba kerülnek az
AMD
legújabb 2.4 GHz-es órajelen üzemelő Turion 64-es mobil processzorai, melyek 1
MB
másodszintû gyorsító tárat tartalmaznak, valamint 35 W-os maximális fogyasztással rendelkeznek. Az új modell a
Turion 64
ML-44-es típusjelzéssel kerül forgalomba.  
[%TAB%]Az elkövetkezendő esztendő azonban minden bizonnyal egy teljesen más mobil
processzor
típus bemutatkozó éve lesz mind a két vezető x86-os
CPU
-kat gyártó cég részéről. Természetesen a kétmagos mobil processzorokról van szó, melyek mintadarabjait mind az Intel, mind pedig az AMD bemutatta, azonban az a konkrét teljesítményekről, illetve az különféle terhelés melletti energiafogyasztásról egyenlőre keveset tudni. Annyi biztos, hogy a következő generációs AMD processzorok már a cég legújabb mobil platformjába fognak tartozni, melyet az AMD közösen fejlesztett ki az nVidia és az IBM közremûködésével. Az új kétmagos eszközök már
DDR2
–es memória vezérlőt is tartalmaznak, valamint új foglalatba is kerülnek. Ezenfelül nagyobb fogyasztással és egyben megnövelt teljesítménnyel rendelkező változat is várható az új kétmagos Turion 64-esek közül, melyek megközelítőleg 60W körül emésztenek.  
[%TAB%]A nagy kérdésre, hogy vajon melyik mobil platform lesz a gyorsabb, illetve mely megoldások biztosítanak hosszabb üzemidőt, csak az elkövetkezendő év gyakorlati tesztjei adhatják meg a pontos választ.