Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-12-14

Az NEC nemrég egy speciális szerves zselén alapuló különleges akkumulátort fejlesztett ki, melyet most tovább tökéletesítettek.

A technológia alapját egy Organic Radical Polymer elnevezésû anyag jelenti. A különleges polimernek számos előnyös tulajdonsága van, többek között nem tartalmaz semmilyen környezetre veszélyes anyagot, így az ebből készített áramforrások is teljesen környezetbarátok. Egy másik különleges tulajdonsága, hogy mindössze 30 másodperc alatt feltölthetjük, és nincs szükségünk egyenáram és váltóáram közötti átalakításra sem. Egyszerûbben fogalmazva, míg reggel felvesszük a cipőnket, fel is van töltve az aksi.
 
Az új modell egy hajlítható, 300 mikron vékony lapakkumulátor, mely kialakításának köszönhetően rengeteg felhasználási lehetőséget kínál. A cég jövőbeni terve közt szerepel az akkumulátor széles körû alkalmazása intelligens hitelkártyákban, elektronikus papírokban és különféle miniatûr elektronikus eszközökben.
 
Ilyenkor sokakban felmerül a kérdés: mikor lesz ez kapható? Sajnos erre vonatkozóan nincsenek információink, de elképzelhető, hogy néhány éven belül már piacra kerülnek az első mintadarabok.