Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-12-01

A Logitech a világ vezetÅ? webkameragyártója és a Skype egy ma bejelentették, hogy közösen fognak ingyenes videóhívási lehetÅ?séget biztosítani a Skype felhasználóinak világszerte.

A Logitech a világ vezető webkameragyártója és a Skype egy globális internet-kommunikációs vállalat ma bejelentették, hogy közösen fognak ingyenes videóhívási lehetőséget biztosítani a Skype felhasználóinak világszerte.

A két cég együtt dolgozta ki a Skype Video szolgáltatást, amit a Skype felhasználói mától kezdve béta verzió formájában próbálhatnak ki (Skype 2.0). A Logitech a funkciók, a könnyebb használhatóság és a teljesítmény tekintetében látta el hasznos információkkal a Skype munkatársait az új szolgáltatás kifejlesztése során, mellyel az emberek tökéletes szinkronban futó, kiváló minőségû képes és hangos párbeszédet folytathatnak az interneten keresztül. A két vállalat együttmûködésének eredményeként a Logitech QuickCam webkamerái és
PC
-s fejhallgatói Skype Video minősítést kaptak, ami garantálja, hogy a Skype felhasználói a Skype Video szolgáltatás és a Logitech webkameráinak együttes használatával az elérhető legjobb minőségben kommunikálhatnak. A Skype Video - ami akár teljesképernyős videohívásra is képes - ezentúl a Skype for Windows szoftvercsomag szerves részét képezi, és térítésmentesen letölthető a [%A=http://www.skype.com%]www.skype.com[%A%] weboldalról.

A két vállalat azt tervezi, hogy regionális kampányokkal és a Logitech ügyfeleinek valamint a Skype felhasználóinak közvetlen megszólításával világszerte közösen népszerûsítik majd a Skype Video szolgáltatást és a Logitech webkamera/ headset termékeit. Decemberben a Skype internetes áruházában kaphatóak lesznek a Logitech egyes webkamerái és headsetjei.

„Nagyon örülünk, hogy ezzel az együttmûködéssel a Skype felhasználóinak a világon mindenütt biztosítani tudjuk a videóhívások lehetőségét” — mondta Junien Labrousse, a Logitech szórakoztatási és kommunikációs üzletágának vezető alelnöke. “A Skype nagyon rövid idő alatt népszerûvé tette az internetes telefonálást szerte a világban. Meggyőződésünk, hogy a Skype hasonló lendületet ad majd a videóhívásoknak, amint megmutatja ügyfeleinek, mennyire hasznos és egyszerû is az egész. Biztosan vagyunk abban, hogy webkameráink és a hozzájuk való fejhallgatóink tökéletes kiegészítői a Skype Video szolgáltatásnak.”