Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2005-11-22

A tajvani székhelyû BenQ nemzetközi elektronikai vállalat a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét és 2006-tól már érkeznek a BenQ-Siemens márkajelû készülékek...



[%TAB%]Mint ismeretes a Siemens teljes mobiltelefon divízióját megvásárolta a BenQ, és ezzel 2005 októberétől létrejött a BenQ Mobile. A Siemensszel kötött márkanévhasználati megállapodás értelmében a BenQ Mobile 2005 októberétől kezdődően 18 hónapig használhatja önállóan a Siemens márkajelzést és öt évig a Siemens-BenQ egyesített márkanevet. A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg mûködését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.

“Bizakodva várjuk az új vállalati környezettel járó kihívásokat, és optimistán tekintünk a jövőbe. Erre minden okunk megvan, hiszen minden általunk irányított közép-kelet európai országban jól összeszokott csapatok dolgoznak. A Siemens sokoldalú tapasztalatokkal rendelkezett a vezeték nélküli eszközök területén, s ezt kombináljuk azzal az értékkel, amelyet a BenQ a fogyasztói elektronikai cikkek értékesítése terén szerzett. Mindez komoly versenyelőnyt jelent számunkra. Legfontosabb célunk a nyereségesség, mégpedig oly módon, hogy jelentős piacot szerzünk a magasra pozícionált, high-end készülékek értékesítése területén” – hangsúlyozta Josef Forer, a BenQ Mobile közép-kelet európai központjának ügyvezető igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

[%IMAGB=1490%]

A hazai piacon továbbra is elérhetőek lesznek a Siemens márkájú készülékek, amelyeket a meglévő, korábban Siemens értékesítési hálózaton szervizeken keresztül lehet megvásárolni. 2006-tól pedig már BenQ-Siemens márkajelzéssel ellátott új modellekkel hazánkban is megjelenik a BenQ Mobile.

[%TAB%] „A Siemens GSM- és GPRS-termékekből álló széles termékpalettája valamint az a BenQ okostelefonok (smartphones) és UMTS-készülékek gyártása területén megszerzett jártassága lehetővé teszi a széles fogyasztói igények kielégítését” – mondta el Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi fióktelepének vezetője.