Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-11-03

Az elsÅ? pendrive-ok nagyméretûek voltak és különféle mûanyagtokokba rakták Å?ket, mely védelmet nyújtott, ám ettÅ?l igen nagyok lettek. A jelenlegi legkisebbek pedig már szinte belevesznek az USB aljzatba.



[%TAB%]A pendrive egy roppant hasznos és megbízható adathordozó és mára szinte teljesen leváltotta a régi
floppy
lemezeket. Az első pendrive-ok még aránylag kis tárkapacitásúak voltak és „nagy” mûanyag tokokban foglaltak helyet. A mai legkisebb pendrive pedig mindössze 21x11.9x1.9 milliméteres, mely már szinte túl van a használhatóság határán is. Egy ilyen kis eszköz esetében ha nem figyelünk hova tesszük le, lehet többé meg sem találjuk. (célszerû a telefonunkra vagy kulcstartónkra rakni, hogy mindig meglegyen)

[%TAB%]A különlegesség gyártója a Pretec cég szeret az élen járni minden tekintetben legalábbis ha pendrive-ról van szó. A cég nemcsak a legkisebb, hanem a leggyorsabb -s flash meghajtókat is gyártja melyek közel 25 MB/s-es olvasási és 12 MB/s írási sebességre képesek. Azonban ezek mérete is alig haladja meg két
USB
dugó méretét. Jelenleg a legnagyobb pendrive-ért járó képzeletbeli trófeát is a cég birtokolja hiszen a termékskálájukban szerepelnek 4 illetve 8
GB
-os kapacitású modellek is.

[%TAB%]A Pretec cégnek több mint száz szabadalma és roppant széles termékskálája van, mely felöleli a flash memóriák minden területét, legyen szó pendrive-ról, vagy memória kártyáról. Sajnos a cégnek csak némely termékét forgalmazzák hazánkban, így a legek beszerzését nemcsak a vélhetően magas ára nehezíti meg.