Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2005-10-17

Az Apple magyarországi képviselete nevében az ARC és a Morpho Communications iPod tok készítõ pályázatot hirdet. Olyan tokokat és táskákat várnak, melyek egyedivé teszik az iPod mp3 lejátszókat...



Az Apple magyarországi képviselete nevében az ARC és a Morpho Communications iPod tok pályázatot hirdet ipar- és képzõmûvészek, ipar-, és képzõmûvész diákok és hallgatók, valamint a téma iránt érdeklõdõ alkotók számára. A verseny lehetõséget nyújt a pályázóknak arra, hogy mindennapi feladataik mellett egy már-már kultikus tárgy, az Apple iPodok számára olyan tokokat és táskákat tervezzenek, amely - a számtalan egyéb kiegészítõn kívül - egyedivé teszi az mp3 lejátszókat és védelmet is nyújt a mindennapos használat során. A pályamunkákat kilenc fõs zsûri bírálja majd el, a tokokból kiállítás is nyílik decemberben az Andrássy út 4. szám alatti Apple Centerben, továbbá az értékes nyeremények mellett a legjobbaknak lehetõsége lesz az általuk tervezett tokok Apple hivatalos kiegészítõként való értékesítésére is.

A pályázatra olyan tervek is beküldhetõk, amelyek speciálisan Magyarországra jellemzõ motívumok felhasználásával készültek, korszerû és eredeti módon fejezik ki a termékkör készülésének helyét, igazodva a zömmel fiatalokból álló vásárlócsoport vizuális világához.

„A verseny elsõdleges célja, hogy lehetõséget teremtsünk tehetséges kreatívok számára és pályamunkáik segítségével felhívjuk a figyelmet arra, hogy az iPodokhoz milyen sokféle és sokszínû kiegészítõk kaphatók. Az Apple világszerte fontosnak tartja a kreativitást és innovációt; termékeit dinamikus, kreatív egyéniségek számára tervezi. Oktatási csomagjait kifejezetten az iskolák és más oktatási intézmények számára fejlesztette ki” – mondta Emanuele Massimo az Apple magyarországi képviseletének ügyvezetõje.

A pályázatok leadási határideje: 2005. november 11. A pályázatra való jelentkezési lapokat a www.apple.hu oldalról lehet letölteni. A pályázattal kapcsolatos bárminemû kérdést, az arcproject@apple.hu
e-mail
címen, és a 3450-452-es telefonszámon lehet feltenni (9-17 óráig).

A pályázatokat esztétikailag, tartalmilag, valamint a technikai, anyagi és kivitelezhetõség szempontjából a következõ zsûri bírálja el:

Bakos Gábor, Magyar Képzõmûvészeti Egyetem, @®©
Geszti Péter, dalszövegíró, @®©
Iván Júli, divattervezõ Artista studió
Lakatos Márk, stylist
Emanuele Massimo, Apple magyarországi képviseletének ügyvezetõje
Mészáros Péter, Kreatív újság mûvészeti vezetõje
Pohárnok Mihály, Design Terminál Kht. ügyvezetõ igazgatója
Stefan Lengyel, Iparmûvészeti Egyetem Formatervezõi Tanszék tanszékvezetõje
Szõllõsy Barbara, formatervezõ, Városi tájképcsoport