Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Adatmentés világszínvonalon
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
Informatikai partnerünk a HP
Multimédiás partnerünk a HTC
www.benq.hu
www.cloudmanager.hu
Érdekességek
MaxRay - 2005-10-12

A jelenlegi számítógép képernyÅ?k egyszerû sima felületek, a valódi holografikus vetítÅ?k pedig még csak prototípusok formájában léteznek az Elumens cég azonban más oldalról közelíti meg a helyzetet...[%TAB%]Az alapötlet nagyon egyszerû és roppantul kreatív. Arról van szó, hogy összeépítettek egy számítógép terminált egy hatalmas félgömb alakú képernyővel, melybe szinte beülhetünk, és ezzel a hatalmas
digitális
munkafelület szinte körülvesz minket. Természetesen ehhez a rendszerhez sem kell viselnünk semmilyen különleges szemüveget, vagy más kiegészítőt, mivel egy kivetítős rendszerről van szó.

[%TAB%]Az eszköz alkalmazási területe szinte végtelen, hiszen a katonai szimulációktól kezdve, a tervezési munkákig lehet alkalmazni a rendszert. Elképzelhetők még olyan szimulátorok is ahol nagy gépek, és veszélyes rendszerek irányítására kezelésére lehet kiképezni az embereket, de a jövőben lehet, hogy a jogosítvány letételéhez is elég lesz egy ilyen szimulátorban levizsgázni. A cég gyárt nagyobb méretû rendszereket is, melynél egy közel öt méteres VisionDiome 5 nevû szerkezetben foglalhatunk helyet.