Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Adatmentés világszínvonalon
Szerkesztőségünket a GDATA vírusirtó védelmezi
Informatikai partnerünk a HP
Multimédiás partnerünk a HTC
www.benq.hu
www.cloudmanager.hu
Érdekességek
MaxRay - 2005-10-04

A Pioneer japánban bemutatta egy teljesen új háromdimenziós kezelÅ?rendszer prototípusát, mely az eredetileg 2002-ben kifejlesztett rendszer továbbfejlesztett változata...A különféle térbeli irányítórendszereknek igen sokféle felhasználási módjuk lehetséges. Akár mérnökök tervezhetnek a korábbinál hatékonyabban és gyorsabban különféle alkatrészeket, de a számítógépes grafika valamint a számítógéppel való kapcsolatunkat is megváltoztathatják. A feltételes módnak nemcsak az az oka, hogy a legtöbb ilyen rendszer, mint a Pioneer rendszere is, kísérleti stádiumban van, hanem sokan idegenkednek az újszerû és elsőre szokatlan vezérlés megoldásoktól.
A Japánban bemutatott prototípus különlegessége, hogy miközben mi a levegőben mutogatunk és mozgatjuk az ujjunkat, a számítógép monitoron megjelenik az ujjunk által rajzolt térbeli alakzat. A rendszerhez nem kell viselnünk semmiféle
3D
-s szemüveget, vagy egyéb kiegészítőt ezért használata kényelmes és egyszerû. A rendszer alapja egy érzékelő hálózat, mely rögzíti és továbbítja a számítógépre telepített speciálisprogramnak az ujjunk által bejárt út koordinátáit, és mi a puszta levegőben „hadonászva” alkothatunk, rajzolhatunk vagy egyszerûen csak kezelhetjük a számítógépet.