Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2005-09-19

A Sony európai központja nemrég bejelentette az új 14 colos kijelzÅ?vel szerelt VAIO FJ szériás notebookokat, melyek külsÅ? kialakítása nagyon hasonlít a 15.4 colos megjelenítÅ?vel szerelt FS szériához.



[%TAB%] A megszokott elegáns Sony design, vékony kecses kialakítás és exkluzív felszereltség jellemzik ezt az új 14
colos
szériát. A kecses szerkezetet cipelni sem nehéz, mivel 2.2 kg, és ezzel ugyan nem a legkönnyebb 14 colos a világon, de azért nem fogunk megszakadni alatta. 2006-tól az exkluzív külső is megváltozik, ugyanis a cég kibővíti két színváltozattal – pirossal és kékkel – ezt a szériát.

[%TAB%]Ahogy azt már sok korábbi Sony modellnél is megszokhattuk, az FJ szériánál is egy apró kamerát találunk a képernyő fölé építve, melynek segítségével könnyedén videótelefonná alakíthatjuk számítógépünket.

[%TAB%]Térjünk át egy kicsit a technikai részletekre, hiszen az FJ szériát is a legújabb
Centrino
platform köré építették, és egy
Intel
Pentium M 740-es
processzor
mely 1.73 -t és egy szintén Intel GMA 900-as
PCI
express grafikus lapka adja a képet a 14 colos megjelenítőre. A kijelző természetesen 16:10-es képarányú 1280x800-as felbontású, és a Sony saját fejlesztésû X-Black bevonatával van ellátva, memly kivételesen éles színeket és szép képet biztosít.

[%TAB%]A hazai megjelenése még nem ismeretes a szériának, de minden bizonnyal hamarosan a hazai boltokban is megvásárolható, esetleg rendelhető lesz az új modell.