Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2005-09-14

A Logitech nemrég bemutatta a laptopokhoz készített legújabb QuickCam for Notebooks Pro webkamerát, mely már a RightLight és RightSound technológiákkal is rendelkezik.



Az új webkamera jobb kéminőséget biztosít a korábbi változathoz képest, valamint a két új technológia gondoskodik a kiváló kép és vízhangmentes hangminőségről is. A webkamerában természetesen integrált mikrofon is helyet kapott, viszont ha a jobb hangminőség és diszkrétebb kommunikáció érdekében egy elegáns fülhallgatót és mikrofont is kapunk az új webkamerához.

A RightLight technológia

A QuickCam Notebooks Pro webkamera a RightLight technológiát használja mely a gyártó állítása szerint képes egy webkamera képminőségét számos különböző megvilágítási helyzetben javítani. Különösen igaz ez gyengén megvilágított helyszínekre. A RightLight technológia főbb összetevői: egy fejlett érzékelő chip, a hozzá tartozó kifinomult vezérlőprogram és minőségi lencsék.

Tiszta, visszhangoktól mentes audió

Korábban egy webkamerás élő videóhíváshoz az embernek fejhallgatót kellett viselnie, mert a számítógép hangszórójához túl közel kerülő mikrofon visszhangot vagy gerjedést keltett volna. A webkamera szoftvermeghajtójába integrált RightSound technológia azonban olyan korszerû algoritmusokat is tartalmaz, amik megakadályozzák a visszhang kialakulását, így akár fejhallgató nélkül is kommunikálhatunk. Egy videóhívás ezáltal olyan lesz, mintha beszélgető partnerünkkel ugyanabban a szobában lennénk. Privát beszélgetésekhez pedig ezentúl is használhatjuk a sztereó fejhallgatót.

A notebook kamera magyarországi ára és megjelenése, sajnos még nem ismeretes.