Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2005-09-08

Az Apple bemutatta az iPod nano modellt, az elsõ teljes értékû iPod változatot, mely vékonysága egy ceruzához mérhetõ.

Az Apple bemutatta az iPod nano modellt, az elsõ teljes értékû iPod változatot, mely vékonysága egy ceruzához mérhetõ.

Az Apple bemutatta az iPod nano modellt, az elsõ teljes értékû iPod változatot, mely vékonysága egy ceruzához mérhetõ, mégis akár 1.000 dal tárolására is képes. Az új, kis méretû iPod változat színes képernyõt és a szabadalmaztatott Click Wheel vezérlõt is tartalmazza, valamint képes akár 1.000 dal, vagy 25.000 fénykép tárolására. Az iPod nano a piacvezetõ iTunes szoftverrel mûködik együtt, és már elõrendelhetõ 2 és 4
GB
-os kapacitással, fekete vagy fehér színben. Csupán 42 gramm, és olyan vékony, mint egy ceruza de 2 és 4
GB
tárolására képes, mely 500 vagy 1.000 dalt is jelenthet.

"Az iPod nano a legnagyobb újdonság az eredeti iPod bemutatása óta," mondta Steve Jobs, az Apple elnöke. "Egy igazi, kompromisszumoktól mentes iPod, valószínûtlenül kis méretben, mely a digitális zenei piacot alapjaiban forgatja fel."

A valaha készült legdivatosabb iPod számtalan külön megvásárolható kiegészítõvel rendelhetõ például nyakba-akasztóval, mely fülhallgató is egyben, számtalan féle színes védõburokkal és karpántokkal, melyek egyéni hangulattal ruházzák fel, személyre szabják az iPod nano modelleket.

Az iPod nano alján ugyanaz a 30 tûs dokk csatlakozó található,mint a többi iPod modellen, így a már piacon levõ ezernél is több kiegészítõvel is jól használható, például akár az autós beépítõkészletekkel is. Az iPod nano akkumulátora akár 14 óra mobil üzemidõt tesz lehetõvé; a tárában pedig olyan új alkalmazások is találhatók, mint a stopper, a világóra és a képernyõvédõ.

Az iPod nano modellek már elõrendelhetõk az Apple viszonteladóknál; a közép-európai régióban az elsõ szállítások október folyamán várhatóak. Csomagolásuk Apple fülhallgatót,
USB
2.0 kábelt és az iTunes porgram Mac és Windows változatait telepítõ
CD
-lemezt tartalmaz.