Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2005-09-01

A General Motors a következÅ? héten jelenti be világszerte az új Hummer kocsikhoz külön megvásárolható Hummer laptopot.



[%TAB%]A világ talán legnagyobb jármûgyártó óriásvállalata aláírt egy többéves szerződés az Itronix céggel, aki olyan számítógépeket és tábla
PC
-ket gyárt, melyek ellen álnak szinte minden természeti erőnek. Az Intronix eszközeit rendőrök, tûzoltók, és veszélyes helyeken dolgozók használják, ahol egy hagyományos
PC
nem viselné el a körülményeket. Mostantól azonban akiket elbûvölnek a túlméretezett extrém dolgok vehetnek egy Hummer laptopot is.

[%TAB%]A laptop egy új kategóriába tartozik, mely félúton van az iparinak is minősíthető strapabíró gépek és a hagyományos felépítésû notebookok közt. A különleges masina könnyedén túlél akár egy méteres esést is, így nem kell aggódnunk ha véletlenül kiejtjük a kezünkből, az egyébként elég borsos árú eszközt. De arra figyeljünk, nehogy a lábunkra essen, mert nem egy könnyû szerkezetről van szó.

[%TAB%]Az Itronix katonai számítógépeket is fejleszt az amerikai hadseregnek és ugyanerre a technológiára épül a Hummer márkanévvel ellátott laptop. A cég ezenkívül elindítja saját termékvonalát is, melynek modelljei ugyanúgy félig terep laptopok lesznek. A GoBook VR-1-esek 3299 dollárba fognak kerülni és megközelítőleg hasonló képességekkel rendelkeznek majd, mint a Hummer változat, ami 1.86 -os merevlemez, mely egy könnyed mozdulattal eltávolítható.

[%TAB%]Mind a két gép fel lesz szerelve
LED
világítással, mely a rossz fényviszonyok közötti munkát hivatott megkönnyíteni (hasonló megoldásról van szó, mint amit az IBM/Lenovo gépeknél már korábban láthattunk).

[%TAB%]Egy másik különleges érdekessége a laptopoknak, hogy négyféle vezeték nélküli rendszerrel lesznek felszerelve, vagyis egy 802.11 a/b/g
Wi-Fi
adóval, integrált
GPS
antenna is lesz a gépben, mely a Microsoft Streets and Trips programjával együtt segít meghatároznunk helyzetünket. A Hummer változatban lesz egy cserélhető /EDGE modul is, melyet lehetővé teszi az európai és észak-amerikai rendszerek közti váltást.

[%ITALIC%]A laptopok európai illetve hazai forgalmazásáról egyenlőre nincsenek adataink, bár a Hummer várhatóan Európába is hamarosan megérkezik várhatóan 2988 dollár körüli áron.

[%ITALIC%]