Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mezey - 2005-08-16

A Siemens a napokban Madridban mutatta be két legújabb, a kényelmes kezelhetÅ?séget elÅ?térbe helyezÅ? középkategóriás mobiltelefonját.

A Siemens a napokban Madridban mutatta be két legújabb, a kényelmes kezelhetőséget előtérbe helyező középkategóriás mobiltelefonját.

A CC75 letisztult, elegáns készülék, amelynek tervezői a telefon alapvető funkcióit minőségi kivitelezéssel párosították. A CC75 ideális mindazok számára, akik telefonjukat főként beszélgetésre használják, de fontos számukra a külcsín, mivel a készülék mind formatervezését, mind anyagát tekintve magas színvonalú termék. A csiszolt alumínium keretbe foglalt, ezüstszínû mobil különösen vékony, így könnyedén elfér ingzsebünkben. A Siemens CF110-es szétcsúsztatható modellje azonnal felhívja magára a figyelmet. A 65 ezer színt megjelenítő
TFT
kijelzővel rendelkező telefon tökéletes öltözékkiegészítő, legyen szó esti programról vagy üzleti tárgyalásról.

Modern design és első osztályú minőség, továbbá egyszerû kezelhetőség jellemzi a Siemens legújabb, CC75-ös mobiltelefonját, amely a telefonálás alapvető funkcióira összpontosít. A menüvezérlésnek valamint a jó minőségû anyagok és az ergonomikus design kombinációjának köszönhetően a készülék praktikusan használható. A Siemens ezzel a termékével új irányzatot teremtett a mobiltelefonálásban: a CC75 szándékosan ellentmond annak a mostanában népszerû tendenciának, hogy a gyártók a mobilokat egyre bonyolultabb szolgáltatásokkal vértezik fel.

Számos felhasználó csak hívásfogadásra és -kezdeményezésre szeretné használni készülékét, ugyanakkor nem akar lemondani a minőségről és az elegáns küllemről. A Siemens CC75 tökéletes telefon számukra, mivel a kényelmes telefonálást és a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő megjelenést egyesíti magában.

A háromsávos mobiltelefon fő funkciója az üzenetként továbbítható hanghívás. Nem kell többé fáradságos munkával szöveges üzeneteket bepötyögnünk, elég, ha megnyomjuk a hangüzenet rögzítésére szolgáló gombot a készülék oldalán, elmondjuk a kívánt szöveget, majd
MMS
-ben elküldjük azt. Ezenkívül naptár, ébresztőóra, infra valamint negyvenszólamú csengőhangok, 65 ezer színû TFT kijelző és 3
MB
szabadon felhasználható memória is található a telefonban.

A jól átlátható billentyûzet és az ötirányú központi navigációs gomb segíti a menüben való egyszerû és gyors eligazodást, az ikonoknak köszönhetően pedig még azok is egyből tudják használni a telefon által kínált funkciókat, akik először tartják a kezükben a CC75-öt. A mindössze 12 milliméter vastag és 80 gramm súlyú CC75 alumínium borítása elegáns megjelenést kölcsönöz a mobiltelefonnak, amely tökéletesen illeszkedik kezünkbe.

A készülék várhatóan 2005 év végétől vásárolható meg a hazai üzletekben.

Sokszor éppen a legkisebb dolgok a legszemrevalóbbak. Ugyanez mondható el a Siemens CF110 szétcsúsztatható mobiltelefonról. A hanyag eleganciát sugalló, fényes felületû készülék igazán feltûnő jelenség, és akár öltözékünk kiegészítője is lehet. Az ezüstszínû, csupán 18 milliméter vastag készülék technikai szempontból lényegretörő, ugyanakkor megvan benne minden, ami a mobilkommunikációhoz szükséges.

A háromsávos mobiltelefon a világ bármely pontján használható, ahonnan a beépített SMS- és MMS-funkcióknak köszönhetően könnyedén tarthatjuk rokonainkkal és barátainkkal a kapcsolatot. A CF110-ben található játékokkal sohasem fogunk unatkozni, a fontos találkozók időpontjait és a nélkülözhetetlen telefonszámokat pedig személyi számítógépünkre is lementhetjük a mobiltelefonról USB-kábelen keresztül. A gyors adattovábbításhoz a készülék GPRS-funkciója is rendelkezésünkre áll. A beépített szótárnak köszönhetően többé kommunikációs nehézségekkel sem kell megküzdenünk. A készülékhez vásárolható Siemens fülhallgatóval és hordozható autós kihangosító készlettel akkor is könnyen tudunk telefonálni, ha éppen mindkét kezünk foglalt.

A CF110 várhatóan 2005 év végétől kapható a magyarországi forgalmazóknál.