Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Kangador - 2005-08-12

A reggeli mizéria, hogy aznap éppen mit is vegyél fel, a táska kiválasztásával végzõdik és még mindig ott a kérdés, hogy mi kerüljön bele.



Sokmindent megmutatsz a külsõddel. Bármit viselsz, teszel, vagy használsz, az árulkodik rólad. Ki ne szeretné a legújabb és legjobb mobilt, hogy a többi csajszi hadd irigykedjen. Kényeztesd magad a legújabb technikai újdonságokkal! Igaz lassan vége a nyárnak, de még annyi izgalmas program vár rád.
Hogy mit is vigyünk magunkkal, alapvetõen meghatározza a táska mérete.
Nézzük csak mi az ami nem maradhat ki? A telefon egyértelmû, a többi már igazándiból már csak a te életstílusodtól függ:
MP3
lejátszó, fényképezõ, PDA. Már vásárlás elõtt fontos végiggondolnod, hogy mire is szeretnéd használni az eszközt.
Ha tudod mire van szükséged, még közel sem jársz a megoldáshoz. Legyen-e a telefon fényképezõs, vagy csak legyen egyszerûen dizájnos. Ha sokat utazol, egy MP3 lejátszó is jól jöhet még, de melyik lenne a legjobb? A kínálat hatalmas. A nyaralás és bulik idején nem tanácsolom, hogy fényképezõ nélkül indulj el. Képzeld csak el, milyen jó lesz télen a nyári képeket nézegetni. Sõt, ez még egy jó alkalom is lehet, hogy újra összehívd a barátaidat.
Az összeállítást kezdjük a telefonokkal. A telefongyártók az idén sem feledkeztek meg rólunk, ha valami igazán nõies telefonra vágysz. A Siemens közelmúltban mutatott be több új modellt is, mint például a Siemens CL75, vagy az SL65 Escada Rockin’ Rio ékszertelefon. Ez úgy csillog, mint egy valódi ékszer, kiváló kiegészítõje az elegáns stílust kedvelõknek.
A készülék nyitása a csúszkás szerkezet széttolásával történik. Úgy gondolom, többünk szívét is megdobogtatja ez a design, a "rejtett" billentyûzet, a lekerekített, íves forma.
Használhatóságát tekintve az ötszörös zoommal rendelkezõ, beépített digitális kamera segítségével kiváló minõségû álló- és mozgóképek készíthetsz, ami lehetõvé teszi, hogy a különleges pillanatokat barátaiddal is megoszthasd és kibontakoztathasd az egyéniségedet.
A kijelzõ 130x130 pixeles TFT, 65 000 színnel. Így elsõ hallásra jó nem? A szórakozásról sem feledkeztek meg, már csak azt nem értem hogyan került bele a
3D
-s Golf vagy a 3D-s Rally játék. Az SL65
GPRS
modemet is kapott hogy mire is jó ez? A lényege, hogy nem a hálózaton fenntöltött idõ arányában, hanem a letöltött információ mennyisége után fizetsz az
internet
használatért. Vagy ha valami mást keresel, fiatalos, extravagáns forma jellemzi a Sony Ericsson walkman mobiltelefonját. W550-et 1.3
megapixeles
beépített fényképezõvel ellátott MP3 lejátszó 256MB beépített tárhellyel és egyetlen teljes töltéssel közel 30 órányi játékidõt biztosít.
Ha mégis úgy gondolod, külön is jól jönne egy MP3 lejátszó. Nézd meg a Sony új fejlett flash memóriás Network Walkman termékcsaládját. Ezek a csábító árú zenelejátszók parányi méretûek, karcsúak és számos ragyogó színben kaphatóak. Az új sorozatok egyes készülékei zseniális jellemzõkkel bírnak, például a forradalmi 3 perces újratöltéssel elérhetõ 3 órás játékidõvel és a világító Organikus EL (elektro-lumineszcens) kijelzõvel. Mindhárom sorozat - a belépõ szintû NW-E100, a középkategóriás NW-E400 és a high-end NW-E500 sorozat - kapható 256MB, 512MB és 1GB tárolókapacitással, és 2005. áprilisától kerültek a boltokba. Ezeken a parányi de forradalmi lejátszókon 700 zeneszám vagy akár 45
CD
-nyi mûsor tárolható. A tervezéskor az egyszerûen kezelhetõ kivitel volt az egyik legfõbb szempont. Egyedülálló, gyors töltési funkciójának köszönhetõen egy mindössze 3 perces feltöltés 3 órányi lejátszásra elegendõ energiát biztosít a készüléknek. És ráadásul mindez nagyon kedvezõ árakon kapható meg.
Szeretnék még egy MP3 lejátszót a figyelmedbe ajánlani. Hozzánk is elért az iPod igazi divathulláma, így én magam sem tudtam ellenállni az új iPod Shuffle-nak. Az iPod Shuffle mindössze annyit nyom, mint egy slusszkulcs, de megkockáztatnám, hogy annyit sem! Igazi érdekessége, hogy minden alkalommal különbözõ sorrendben játssza le kedvenc dalaidat. Nekem pont a kiszámíthatatlansága miatt tetszik annyira, így sosem tudhatod, mit játszik le legközelebb. Megunhatatlan, képzeld csak el, hányszor voltál már úgy, hogy újra és újra hallgattad ugyanazt a listát. Kérj kölcsön, vagy szerezz egyet magadnak. Biztos vagyok benne hogy nem fogod megbánni. Akaszd a nyakadba, kapcsold be, tedd fel a fejhallgatót. Használd futáshoz vagy snowboardozáshoz. Válaszd az 512 MByte-os vagy az 1 GByte-os modellt. A lejátszók ára még nem igazán baráti, de a döntést rád bízom. Használata egyszerû, csak csatlakoztassd az iPod shuffle-t a számítógéped
USB
kapujához, Választhatod az iTunes AutoFill szolgáltatását ahonnan akár 240 dalt tölthetsz fel rá önmûködõen a gyûjteményébõl. Ez a szolgáltatás fizetõs, bár az ára nem vészes. Az angliai honlapról 9 fontért egy egész albumot letölthetsz. Az AutoFill önmûködõen tölti fel iPod lejátszódat az általad beállított iTunes játéklistákkal. Használata a kerek kezelõfelülettel könnyedén irányítható anélkül, hogy odanéznél. A lejátszás, szünet, ugrás, ismétlés, mixelés és tartás funkciókat egy ujjal is mûködtetheted. Külön kapható hozzá a sportos tartó, ami megvédi iPod Shuffle-t a karcolásoktól és még vízálló is. Ettõl függetlenül a fejhallgatókat óvnod kell, ha a medencében is használni akarod ez a kiegészítõ több színben is kapható. Ha futáshoz van kedved, akár a karodra is teheted az erre tervezett hordtokkal. A számítógéphez történõ csatlakoztatáshoz használhatod az opcionális Dokkot, vagy közvetlenül is csatlakoztathatod az iPod Shuffle-t bármely gép USB kapujához. Majd egyesével fogd meg és húzd a helyére ("drag and drop" funkció) a dalokat, vagy töltsd fel iPod Shuffle-ra kedvenc játéklistád az AutoFill segítségével, vagy egy véletlenszerû minta alapján zenekönyvtárából.
Ha nem elégszel meg a néhány megapixeles, telefonba épített fényképzõvel készített képminõséggel, valamint a most divatos kistáskába úgysem fér el a hagyományos méretû kamera, hát ismerkedj meg a Casio és a Kodak mini újdonságaival. Kodak ezen a nyáron dobta piacra a stílusosan könnyû készülékét az Easyshare V530-t ami, az idei nyár nagy slágere lett. Az 5 megapixeles kamera 3 szoros optikai zoom-mal többféle színben is kapható rózsaszín piros ezüst és éjfekete színben is. A Casio zsebkamrája több színben is kapható, Exilim EX-S500 Skinnycam II az igazi retro stílust kedvelõk számára készült, és nagyban rendelkezik, ami azért is fontos, mert szebb képeket készít, mint a csak digitális zoom-mal rendelkezõ gépek.
Az ötleteket mi adtuk, már csak rajtad múlik, mi kerül a táskádba.