Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2005-08-09

A Logitech ma két új hangszórórendszerrel bÅ?vítette hordozható termékeinek kínálatát. Mindkét új kiegészítÅ? hordozható zenelejátszókhoz készült és ezen belül is: az iPod platformhoz

A Logitech ma két új hangszórórendszerrel bővítette hordozható termékeinek kínálatát. Mindkét új kiegészítő hordozható zenelejátszókhoz készült és ezen belül is: az iPod platformhoz.

[%TAB%]A Logitech mm50 mobil hangszórókészlet, és a Logitech mm28 mobil hangszórókészlet is azt a kiváló hangminőséget képviselik, amit a Logitech hangsugárzóitól korábban már megszokhattunk. A most bevezetett termékek megoldást kínálnak a hordozható hangeszközök két kulcsproblémájára: a szokásosnál nagyobb elem-élettartamot biztosítanak, formatervük pedig rendkívül könnyen szállíthatóvá teszi őket.

„Sokan szeretik megmutatni
digitális
zenegyûjteményüket barátaiknak, vagy egyszerûen csak szeretik kihangosítva élvezni a dalokat.” – mondta Ray Weikel, a Logitech audió üzletágának marketingigazgatója. „Ehhez pedig olyan hordozható hangszóróra van szükségük, amit könnyû szállítani, kiemelkedő szolgáltatásokat nyújt, és persze telített, tiszta hangzást biztosít. A Logitech két új mobil hangszórója – az mm50 és az mm28 – biztosan népszerû tagjai lesznek a hordozható hangszórók termékcsaládjának.”

A Logitech most bemutatott termékeit két különböző piac igényeinek megfelelően fejlesztette ki: egyikük kifejezetten az iPod platformhoz készült, a másik viszont bármilyen
MP3
lejátszóval használható.

[%BOLD%]A Logitech mm50 hordozható hangszórókészlet iPod készülékekhez

[%BOLD%]

[%TAB%]Az új, nagyteljesítményû, hordozható hangszórórendszer – az iPod platformhoz készült Logitech mm50 – támogatja az iPod különleges szolgáltatásait, kiváló hangminőséget produkál, és beépített
lithium-ion
akkumulátorokkal mûködik. A rendszer automatikusan feltölti az iPod és a hangszórók akkumulátorait is, amikor hálózati áramforrásra van csatlakoztatva. A hangszórók egyetlen feltöltéssel akár 10 órán át is üzemképesek. Az mm50 hangszórókhoz vezeték nélküli távirányító is tartozik, így használói távolról is beállíthatják a hangerőt, előre-hátra léphetnek a zeneszámok között, és megállíthatják vagy újraindíthatják a lejátszást.

A neodymium mágneseket használó Max-X nagy membránkilengésû hangsugárzóknak és a háromcollos mélysugárzóknak köszönhetően a hangzás tökéletesen kiegyensúlyozott, mélyhangjai telítettek, torzítása pedig elenyésző. A külön bekapcsolható
3D
Stereo szolgáltatás észrevehetően kibővíti a
sztereó
hangzásteret, tovább fokozva a hordozható hangszórók által nyújtott hangélményt. Ésszefoglalva: az iPod platformhoz készült Logitech mm50 hallgatói kiemelkedő minőségû hangzást és basszusokat élvezhetnek.

A Logitech mm50 hordozható hangszórói részt vesznek az Apple által meghirdetett „Made for iPod” programban. A „Made for iPod” megjelölés annyit tesz, hogy egy elektronikai kiegészítőt kifejezetten az iPod rendszerrel való használatra terveztek, és az bizonyítottan megfelel az Apple által meghatározott teljesítménymutatóknak.

Az mm50 hordozható
hangszóró
bármilyen iPod készülékkel együttmûködik, aminek dokkolónyílás van az alján. Ez szinte minden modellre igaz, amit az elmúlt két évben adtak el. A hangszórók utaztatásához egy védőtasak is jár. Az iPod platformhoz készült Logitech mm50 hordozható hangszórókészlet októbertől lesz kapható várhatóan bruttó 39.000 Ft körüli áron.

A Logitech mm28 hordozható hangszórókészlet

[%TAB%]A Logitech mm28 hordozható hangszórói olyan ultravékony megoldást kínálnak, ami nemcsak nagyszerû hangzást biztosít, de meglepően hosszú elem-élettartamot is. Ez a modell használható bármilyen MP3- vagy
CD
lejátszóval, amin szabványos 3,5 milliméteres jack hangkimenet van. Az mm28 hangszóró a sztereó NXT flat-panel technológiára épül, ami jelentősen megnöveli a mélyhangteljesítményt, ugyanakkor pedig nagyon könnyen szállítható külalakot eredményez. Az mm28 hordozható hangszórók kevesebb, mint 3 centiméter vastagok. A hangsugárzók elé épített védőpanel kihajtható, és hangszórótalpként is funkcionál, így nem kell hozzájuk külön hordtáska. A hangkábel a hátlapba mélyesztett rekeszbe felcsévélhető, így a készletet egyetlen darabból álló, könnyen szállítható kiegészítővé varázsolva.

A hangszórók üzemeltethetők a tartozék hálózati adapterről vagy négy darab ceruzaelemről is. Egyetlen elemkészlettel akár 45 órán át hallgathatunk zenét. A Logitech mm28 hordozható hangszórókészlet októbertől lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában is, ára várhatóan 19.000 Ft körül alakul.